Consument geeft meer uit met Kerstmis | RetailDetail

Consument geeft meer uit met Kerstmis

Consument geeft meer uit met Kerstmis

De Nederlandse consument gaf met Sinterklaas al meer geld uit dan vorig jaar, en die lijn wordt nu ook doorgetrokken tijdens de kerstperiode. Dat blijkt althans uit een rondvraag van onderzoeksbureau Q&A.

Meer kerstversiering

88 procent van de Nederlanders zegt dit jaar Kerstmis te zullen vieren, dat is twee procent meer dan een jaar eerder. De bestedingen zullen in totaal ongeveer 5 procent hoger liggen dan in 2013. Ook het aandeel van de internetverkoop stijgt opnieuw met drie procent, waardoor één vijfde van de totale bestedingen rond Kerstmis online gebeuren.

 

De Nederlandse consument zal in 2014 vooral meer geld uitgeven aan kerstversieringen. Sinds 2011 gaven Nederlanders steeds minder uit op dat vlak, maar dit jaar stijgt het aandeel in één klap terug naar het niveau van 2011.

 

Q&A Research & Consultancy bevroeg bijna 1.100 Nederlandse consumenten naar aanleiding van dit onderzoek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.