Consument geeft meer uit met Kerstmis | RetailDetail

Consument geeft meer uit met Kerstmis

Consument geeft meer uit met Kerstmis

De Nederlandse consument gaf met Sinterklaas al meer geld uit dan vorig jaar, en die lijn wordt nu ook doorgetrokken tijdens de kerstperiode. Dat blijkt althans uit een rondvraag van onderzoeksbureau Q&A.

Meer kerstversiering

88 procent van de Nederlanders zegt dit jaar Kerstmis te zullen vieren, dat is twee procent meer dan een jaar eerder. De bestedingen zullen in totaal ongeveer 5 procent hoger liggen dan in 2013. Ook het aandeel van de internetverkoop stijgt opnieuw met drie procent, waardoor één vijfde van de totale bestedingen rond Kerstmis online gebeuren.

 

De Nederlandse consument zal in 2014 vooral meer geld uitgeven aan kerstversieringen. Sinds 2011 gaven Nederlanders steeds minder uit op dat vlak, maar dit jaar stijgt het aandeel in één klap terug naar het niveau van 2011.

 

Q&A Research & Consultancy bevroeg bijna 1.100 Nederlandse consumenten naar aanleiding van dit onderzoek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.