Consumenten eindelijk wat positiever | RetailDetail

Consumenten eindelijk wat positiever

Consumenten eindelijk wat positiever

In oktober is de index van het consumentenvertrouwen gestegen naar het hoogste punt in twee jaar. Vorige maand zakte de index nog licht, maar nu komen er in één klap 6 punten bij.

Alle indicatoren positief

De Nederlandse consument was in oktober aanzienlijk minder somber over de economische situatie voor de komende 12 maanden dan de maand ervoor. Ook zijn terugkijk op de afgelopen 12 maanden was minder donker, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 

De deelindicator koopbereidheid verbeterde eveneens: voor de tweede keer op rij vonden Nederlanders het tijdstip voor grote aankopen, zoals wasmachines en televisies, minder ongunstig dan een maand eerder.

 

Ook in België staat de index op het hoogste peil sinds juli 2011: de conjunctuurbarometer verdapperde daar van -7 naar -6 punten, de zevende stijging op rij al. De cijfers over het consumentenvertrouwen tussen België en Nederland komen op een andere manier tot stand en zijn dus niet onderling vergelijkbaar, de trends zijn dat echter wel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.