Consumenten slikken ING en Caterpillar door | RetailDetail

Consumenten slikken ING en Caterpillar door

Consumenten slikken ING en Caterpillar door

Het Belgische consumentenvertrouwen heeft zich in november 2016 hersteld van de terugval uit september en oktober. Toen kreeg het nog een dip na berichten over een zware herstructurering bij ING en een bedrijfssluiting bij Caterpillar.

Zowat alle indicators evolueren positief

In september ging de barometer nog van -4 punten naar -10 punten, om in oktober verder te verslechteren tot -13 punten. Het was toen geleden van eind 2014 dat de graadmeter nog zo fel doorzakte. In november volgde echter een sterk herstel naar -7 punten, waarmee de indicator terug uitkwam op het niveau van maart.

 

Zowat alle aspecten van het consumentenvertrouwen zagen er beter uit: de vrees voor werkloosheid nam gevoelig af, de inschatting van de algemene economische toestand verbeterde en de financiële toestand van de gezinnen gaat erop vooruit. Alleen zou er minder ruimte zijn om bijkomend te sparen.

 

De Nationale Bank meet elke maand het consumentenvertrouwen via een enquête bij een wisselende steekproef van 1.850 gezinnen en vraagt hen hoe ze de evolutie van de economie en van de werkloosheid inschatten. Voorts wordt gepeild naar hun verwachtingen voor hun persoonlijke financiële situatie en hun spaarvermogen. Dit alles wordt vervolgens samengevat in één cijfer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.