Consumenten steeds minder negatief over toekomst | RetailDetail

Consumenten steeds minder negatief over toekomst

Consumenten steeds minder negatief over toekomst

De stemming onder de Nederlandse consumenten is verder verbeterd in april 2014. De barometer van het consumentenvertrouwen staat nu terug op het peil van begin 2011, al blijft de index - en de koopbereidheid - laag.

Optimisten zijn in opmars

De barometer van het Centraal Bureau voor de Statistiek steeg 2 punten en staat nu op -5. Dat betekent dat er nog slechts 5% meer pessimisten zijn dan optimisten. Een jaar geleden stond de aanwijzer nog op -35. De consumenten zijn vooral positiever over de algemene economische situatie: het vertrouwen in de economie is al bijna zeven jaar niet zo groot geweest.

 

Toch vertaalt dit zich nog niet in een grotere bereidheid voor het doen van grote aankopen zoals wasmachines en televisies. Dat komt onder meer omdat de inschatting van de eigen financiële situatie nog altijd niet verbetert, ondanks de betere economische omstandigheden. Slechts 16% van de Nederlanders ziet die de komende twaalf maanden vooruitgaan, wellicht door de hoge werkloosheid.

 

Huishoudens besteedden in januari 2014 1,5 procent minder aan goederen en diensten dan in januari 2013.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.