Consumentenbond zet Blokker onder druk | RetailDetail

Consumentenbond zet Blokker onder druk

Consumentenbond zet Blokker onder druk

De Nederlandse Consumentenbond heeft van Blokker geëist dat het tegen 1 april zijn "onredelijke Algemene Voorwaarden" aanpast. Indien dat niet gebeurt, dreigt de Consumentenbond met juridische stappen.

Voorwaarden "onredelijk voor consument"

In die Algemene Voorwaarden van Blokker staan enkele voorwaarden die volgens de wet als onredelijk worden beschouwd voor de consument. Zo krijgen klanten bij Blokker enkel garantie op hun producten als ze een kassabon kunnen voorleggen, terwijl volgens de wet een bankafschrijving al voldoende is.

 

Daarnaast stelt Blokker ook dat de kassaprijs bindend is, als die verschilt van de prijs aan de schappen, terwijl die prijs net als leidend wordt beschouwd.

 

De Consumentenbond vroeg in oktober van vorig jaar al aan Blokker om de Algemene Voorwaarden aan te passen. Blokker beloofde toen om dat te doen, maar vier maanden later is er nog geen teken van verandering. Daarom eist de Consumentenbond nu dat de veranderingen tegen 1 april worden doorgevoerd, anders volgen mogelijk juridische stappen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.