Consumentenbond zet Blokker onder druk | RetailDetail

Consumentenbond zet Blokker onder druk

Consumentenbond zet Blokker onder druk

De Nederlandse Consumentenbond heeft van Blokker geëist dat het tegen 1 april zijn "onredelijke Algemene Voorwaarden" aanpast. Indien dat niet gebeurt, dreigt de Consumentenbond met juridische stappen.

Voorwaarden "onredelijk voor consument"

In die Algemene Voorwaarden van Blokker staan enkele voorwaarden die volgens de wet als onredelijk worden beschouwd voor de consument. Zo krijgen klanten bij Blokker enkel garantie op hun producten als ze een kassabon kunnen voorleggen, terwijl volgens de wet een bankafschrijving al voldoende is.

 

Daarnaast stelt Blokker ook dat de kassaprijs bindend is, als die verschilt van de prijs aan de schappen, terwijl die prijs net als leidend wordt beschouwd.

 

De Consumentenbond vroeg in oktober van vorig jaar al aan Blokker om de Algemene Voorwaarden aan te passen. Blokker beloofde toen om dat te doen, maar vier maanden later is er nog geen teken van verandering. Daarom eist de Consumentenbond nu dat de veranderingen tegen 1 april worden doorgevoerd, anders volgen mogelijk juridische stappen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.