Consumentenvertrouwen stabiliseert in augustus | RetailDetail

Consumentenvertrouwen stabiliseert in augustus

Consumentenvertrouwen stabiliseert in augustus

Het Belgische consumentenvertrouwen maakte in augustus 2016 een pas op de plaats. Daarmee wordt minstens een pauze ingelast na de stelselmatige verbeteringen in juni en juli.

Vrees voor werkloosheid neemt toe

De voorbije maand bleef de globale score voor het consumentenvertrouwen steken op -4 punten, terwijl die tussen begin juni en eind juli nog verbeterd was van -8 naar -4. De algemene economische vooruitzichten kenden een lichte vooruigang, maar die vooruitgang werd geneutraliseerd door een licht toegenomen vrees voor een stijging van de werkloosheid en door de verwachting van de gezinnen dat ze minder zullen kunnen sparen.

 

De Nationale Bank vraagt elke maand aan een wisselende steekproef van 1.850 gezinnen hoe ze de evolutie van de economie en van de werkloosheid inschatten en wat ze verwachten voor hun persoonlijke financiële situatie en hun spaarvermogen. Dit alles vat de NBB vervolgens samen in één cijfer. -4 betekent dat er vier procent méér mensen een negatieve kijk op de zaak hebben dan dat er positievelingen zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.