Consumentenvertrouwen stabiliseert in augustus | RetailDetail

Consumentenvertrouwen stabiliseert in augustus

Consumentenvertrouwen stabiliseert in augustus

Het Belgische consumentenvertrouwen maakte in augustus 2016 een pas op de plaats. Daarmee wordt minstens een pauze ingelast na de stelselmatige verbeteringen in juni en juli.

Vrees voor werkloosheid neemt toe

De voorbije maand bleef de globale score voor het consumentenvertrouwen steken op -4 punten, terwijl die tussen begin juni en eind juli nog verbeterd was van -8 naar -4. De algemene economische vooruitzichten kenden een lichte vooruigang, maar die vooruitgang werd geneutraliseerd door een licht toegenomen vrees voor een stijging van de werkloosheid en door de verwachting van de gezinnen dat ze minder zullen kunnen sparen.

 

De Nationale Bank vraagt elke maand aan een wisselende steekproef van 1.850 gezinnen hoe ze de evolutie van de economie en van de werkloosheid inschatten en wat ze verwachten voor hun persoonlijke financiële situatie en hun spaarvermogen. Dit alles vat de NBB vervolgens samen in één cijfer. -4 betekent dat er vier procent méér mensen een negatieve kijk op de zaak hebben dan dat er positievelingen zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.