Cook & Serve opent zijn grootste winkel in Aalst

Cook & Serve opent zijn grootste winkel in Aalst

Cook & Serve, de keten van culinaire beleveniswinkels, opent in mei zijn vijfde vestiging. Ze komt aan de Nieuwstraat in Aalst en wordt meteen de grootste tot nog toe. Op termijn wil het bedrijf minstens 12 verkooppunten hebben in ons land.

 

Ambitie om marktleider te worden

De opening van het nieuwe filiaal past in de ambitie van Cook & Serve bevestigt om in België marktleider te worden op vlak van middelgrote kook- en decoratiewinkels. De vier winkels die tot nog toe werden geopend, liggen in Hasselt, Brugge, Mechelen en Oostende.

 

De winkel in Aalst wordt meteen de grootste van de keten. Hij zal 200 m² beslaan. “We zien dat het concept ademruimte vraagt en dat klanten in de grotere winkels meer spenderen”, luidt de motivering.  De grootste winkel tot nog toe was die van Oostende met 180m², de kleinste die van Hasselt met 100 m²

 

De keten werkt onder meer samen met kook- en decoratiemerken als Serax, Le Creuset, Wüsthof, Global, D&M, Point Virgule, Peugeot, Demeyere, Esschert Design en Tokio Design. Afhankelijk van het seizoen wordt de winkel anders ingericht.

 

Inspanningen om stadscentrum winkelvriendelijk te maken

Lode Verschuere en Tom Van Moer, de oprichters van Cook & Serve, zijn blij met de nieuwe vestiging in Aalst, die op enkele passen van de Grote Markt komt te liggen. “We geloven dat er in Aalst veel potentieel is. Gebouwen in de stad werden recent vernieuwd, winkelstraten werden heraangelegd en nieuwe parkings openden de deuren voor shoppers. Een ideale combinatie voor een bloeiende winkelstad. Grote retailers investeren er fors. Zo zijn er onder meer nieuwe vestigingen van Fnac en Zara aangekondigd, waarbij het shopping-gebeuren naar de Nieuwstraat verschuift."

 

Met de opening creëert Cook & Serve ook vier bijkomende arbeidsplaatsen.