Coolblue breidt eigen bezorging uit

Coolblue breidt eigen bezorging uit

Webshopketen Coolblue gaat vanuit eigen nieuwe hubs bij Oostzaan en Delfgauw binnenkort zelf grote producten in Noord- en Zuid-Holland bezorgen. Begin mei opent de webwinkel een derde logistieke hub bij Utrecht.

Eerste eigen hubs

Het zijn de eerste eigen logistieke locaties van Coolblue buiten de distributiecentra in Capelle aan den IJssel en Tilburg. De winkelformule wil met de nieuwe dienst CoolblueBezorgt eind dit jaar al het witgoed gaan bezorgen in bijna heel Nederland. De webwinkel begon in februari met deze service vanuit het distributiekantoor in Tilburg.

 

Het gaat niet alleen om bezorging van witgoed zoals wasmachines, drogers, koelkasten, vriezers en vaatwassers, maar ook om grote producten voor bijvoorbeeld keuken en tuin. De bezorging wordt uitgevoerd door twee medewerkers die bij de klant ook de aansluiting van de machine verzorgen.

 

Forse marktgroei

Coolblue groeit al enkele jaren harder dan de markt: vorig jaar kwam de webwinkel uit op een omzet van 555 miljoen euro, 54% meer dan in 2014. Ook in 2013 (48%) en 2012 (48%) was de marktgroei fors. Coolblue verwacht in 2018 een miljard euro omzet te behalen. De groei komt uit de toename van bestellingen van bestaande klanten en van nieuwe klanten en opening van nieuwe winkels.

 

Coolblue is momenteel actief met ruim 350 webshops en zeven fysieke winkels: vijf in Nederland en twee vestigingen in Belgie. Hier komen dit jaar twee winkels bij, waarschijnlijk in in Hasselt en Leuven. Coolblue levert onder meer huishoudelijke apparaten, keukenapparatuur, benodigdheden voor tuinonderhoud en klussen, fitnessapparaten en kantoorartikelen.