Coolblue stopt met leveren in kartonnen dozen per fiets

Coolblue bouwt ook zijn fietsnetwerk uit
Coolblue

Coolblue bezorgt zijn bestellingen per fiets voortaan in een papieren zak. De webwinkel kan zo een hoop karton besparen en de fietskoeriers kunnen meer bestellingen meenemen. Het bedrijf voegt ook vijf extra steden versneld toe aan zijn fietslevernetwerk.

 

Besparing

Coolblue bezorgt bestellingen per fiets niet langer in de gekende blauwe dozen, maar in papieren zakken. De maatregel heeft een dubbel voordeel: het levert de retailer een ‘kartonbesparing’ op en bovendien passen er daardoor meer bestellingen in een pakfiets. De webwinkel wil op die manier nog meer artikelen per fiets bezorgen.

 

Verder kondigt Coolblue ook de versnelde uitbreiding aan van zijn CoolblueFietst-netwerk. De fietsbezorgservice van het bedrijf is op dit moment al actief in twaalf Nederlandse en Belgische steden, maar het is de bedoeling om daar in de komende weken nog vijf Nederlandse steden aan toe te voegen: Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Dordrecht en Leiden.

 

"Door deze uitbreiding én door onze papieren zak, kunnen we veel meer bestellingen op de fiets bezorgen", zegt CEO Pieter Zwart in een persbericht.