Coop lanceert nog dit jaar nieuw stadsconcept | RetailDetail

Coop lanceert nog dit jaar nieuw stadsconcept

Coop lanceert nog dit jaar nieuw stadsconcept

Supermarktketen Coop werkt onder de naam 'Coop Vandaag' aan een nieuw concept voor grote steden. De eerste winkel van het concept moet nog dit jaar de deuren openen.

Plannen in vroeg stadium

Coop geeft momenteel nog niet veel vrij over het concept: "De plannen zijn nog in een vroeg stadium. Ja, er bestaat een plan met als werktitel 'Coop Vandaag' en ja, we willen de eerste winkel nog dit jaar openen", zegt commercieel directeur Gerard Koning aan Distrifood.

 

Voor het concept wordt naar grote steden in de Randstad, zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, gekeken. Bronnen spreken al van drie vestigingen in Rotterdam. Mogelijk wordt er gebruik gemaakt van zelfscanning in het concept: Coop plant immers binnenkort een test bij vier winkels met dat systeem.

 

Met de ontwikkeling van een eigen stadsconcept volgt Coop in de voetsporen van andere supermarktketens. Zo hebben Albert Heijn, Spar en Plus ook al concepten die gericht zijn op de consument in de binnenstad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.