Coop, The Read Shop en DIO blijven samenwerken | RetailDetail

Coop, The Read Shop en DIO blijven samenwerken

Coop, The Read Shop en DIO blijven samenwerken

Na een eerste pilot in Nijverdal vorig jaar openen deze maand nog eens twee filialen van supermarktketen Coop met shop-in-shops van The Read Shop en DIO Drogisterijen.

Geen kleiner assortiment

Gisteren opende een filiaal van Coop in Meijel en volgende week mag ook Musselkanaal een vestiging verwelkomen. Beide supermarkten krijgen een shop-in-shop die een combinatie is van The Read Shop en DIO Drogisterijen.

 

"Ondanks de toevoeging van de shop-in-shop is het assortiment van de winkel niet kleiner geworden. Sterker nog: het is met ruim 150 artikelen uitgebreid!", stelt Eric Wolda, manager van het filiaal in Musselkanaal.

 

The Read Shop en DIO Drogisterijen werken al langer samen: ook voor de test in de Coop van Nijverdal waren er al twee aparte drogisterijen van DIO die een afdeling kregen met een assortiment van The Read Shop, zoals wenskaarten, boeken en tijdschriften.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.