Curator heropent twaalf winkels Siebel | RetailDetail

Curator heropent twaalf winkels Siebel

Curator heropent twaalf winkels Siebel

Curator Marinus Pannevis van de failliete juweliersketen Siebel heropent woensdag twaalf van de 36 winkels van het bedrijf. De opening moet de opmaat vormen voor een doorstart van Siebel.

Voorlopige opening in afwachting van doorstart

De winkels blijven in ieder geval open tot 1 maart, waarbij de curator hoopt dat de doorstart daar exact op aansluit. Vooralsnog gaat het om de vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Eindhoven, Goes, Groningen, Haarlem, Maastricht, Rotterdam en Utrecht,. De overige 24 vestigingen van de voormalige dochteronderneming van Vendex blijven tot nader order gewoon gesloten.

 

In de twaalf heropende winkels is een compleet assortiment verkrijgbaar. Ook worden de reparatieartikelen weer via de winkels uitgeleverd, zegt Pannevis tegen de nieuwsdienst ANP.  Hij toonde zich al direct na zijn aanstelling eind vorige maand optimistisch over de kansen van een gedeeltelijke of gehele doorstart van de keten. Hoe ver de gesprekken precies gevorderd zijn, wil de curator niet loslaten, maar de heropening van winkels wordt gezien als een positief teken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.