Curator heropent twaalf winkels Siebel

Curator heropent twaalf winkels Siebel

Curator Marinus Pannevis van de failliete juweliersketen Siebel heropent woensdag twaalf van de 36 winkels van het bedrijf. De opening moet de opmaat vormen voor een doorstart van Siebel.

Voorlopige opening in afwachting van doorstart

De winkels blijven in ieder geval open tot 1 maart, waarbij de curator hoopt dat de doorstart daar exact op aansluit. Vooralsnog gaat het om de vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Eindhoven, Goes, Groningen, Haarlem, Maastricht, Rotterdam en Utrecht,. De overige 24 vestigingen van de voormalige dochteronderneming van Vendex blijven tot nader order gewoon gesloten.

 

In de twaalf heropende winkels is een compleet assortiment verkrijgbaar. Ook worden de reparatieartikelen weer via de winkels uitgeleverd, zegt Pannevis tegen de nieuwsdienst ANP.  Hij toonde zich al direct na zijn aanstelling eind vorige maand optimistisch over de kansen van een gedeeltelijke of gehele doorstart van de keten. Hoe ver de gesprekken precies gevorderd zijn, wil de curator niet loslaten, maar de heropening van winkels wordt gezien als een positief teken.

Tags: