Curator heropent twaalf winkels Siebel | RetailDetail

Curator heropent twaalf winkels Siebel

Curator heropent twaalf winkels Siebel

Curator Marinus Pannevis van de failliete juweliersketen Siebel heropent woensdag twaalf van de 36 winkels van het bedrijf. De opening moet de opmaat vormen voor een doorstart van Siebel.

Voorlopige opening in afwachting van doorstart

De winkels blijven in ieder geval open tot 1 maart, waarbij de curator hoopt dat de doorstart daar exact op aansluit. Vooralsnog gaat het om de vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Eindhoven, Goes, Groningen, Haarlem, Maastricht, Rotterdam en Utrecht,. De overige 24 vestigingen van de voormalige dochteronderneming van Vendex blijven tot nader order gewoon gesloten.

 

In de twaalf heropende winkels is een compleet assortiment verkrijgbaar. Ook worden de reparatieartikelen weer via de winkels uitgeleverd, zegt Pannevis tegen de nieuwsdienst ANP.  Hij toonde zich al direct na zijn aanstelling eind vorige maand optimistisch over de kansen van een gedeeltelijke of gehele doorstart van de keten. Hoe ver de gesprekken precies gevorderd zijn, wil de curator niet loslaten, maar de heropening van winkels wordt gezien als een positief teken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.