Curator Siebel vertrekt wegens belangenconflict | RetailDetail

Curator Siebel vertrekt wegens belangenconflict

Curator Siebel vertrekt wegens belangenconflict

Curator Frits Kemp van de onlangs failliet verklaarde juweliersketen Siebel is opgestapt. Hij legt zijn functie neer, nadat hij tot de conclusie kwam dat er een mogelijk belangenconflict in het spel was.

Kantoorgenoot was adviseur

"Bij een faillissement zijn veel partijen betrokken, zoals financiers, banken en leveranciers. Bij nadere beschouwing bleek dat een van mijn kantoorgenoten ooit is opgetreden als adviseur van een van deze partijen. In dat geval staat het mij niet vrij om op te treden", zegt hij tegenover RTL Z.

 

Kemp wordt nu vervangen door Marinus Pannevis van het Amsterdamse advocatenkantoor DLA Piper. Pannevis was eerder al curator bij de faillissementen van de IJslandse bank Landesbank/Icesave en Air Holland.

 

Siebel werd op 21 januari failliet verklaard, nadat de resultaten van december teleurstellend waren gebleken. Rabobank zei daarop het krediet van het bedrijf op. De juweliersketen had 36 vestigingen in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.