Curator Siebel vertrekt wegens belangenconflict | RetailDetail

Curator Siebel vertrekt wegens belangenconflict

Curator Siebel vertrekt wegens belangenconflict

Curator Frits Kemp van de onlangs failliet verklaarde juweliersketen Siebel is opgestapt. Hij legt zijn functie neer, nadat hij tot de conclusie kwam dat er een mogelijk belangenconflict in het spel was.

Kantoorgenoot was adviseur

"Bij een faillissement zijn veel partijen betrokken, zoals financiers, banken en leveranciers. Bij nadere beschouwing bleek dat een van mijn kantoorgenoten ooit is opgetreden als adviseur van een van deze partijen. In dat geval staat het mij niet vrij om op te treden", zegt hij tegenover RTL Z.

 

Kemp wordt nu vervangen door Marinus Pannevis van het Amsterdamse advocatenkantoor DLA Piper. Pannevis was eerder al curator bij de faillissementen van de IJslandse bank Landesbank/Icesave en Air Holland.

 

Siebel werd op 21 januari failliet verklaard, nadat de resultaten van december teleurstellend waren gebleken. Rabobank zei daarop het krediet van het bedrijf op. De juweliersketen had 36 vestigingen in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.