Curator tevreden over afhandeling Polare | RetailDetail

Curator tevreden over afhandeling Polare

Curator tevreden over afhandeling Polare

Curator Kees van de Meent is tevreden over de voortgang van de doorverkoop van Polare-vestigingen. Inmiddels hebben elf van de 21 vestigingen van de keten een nieuwe eigenaar gekregen.

Markt voor kwaliteitsboekwinkels

"Ik ben tevreden, het gaat goed. Ondanks de moeilijke markt blijken er toch kansen te bestaan voor kwaliteitsboekwinkels'', zegt Van de Meent tegenover persdienst ANP. Afgelopen weekeinde werd een definitief akkoord bereikt over de doorstart van de winkel in Rotterdam, terwijl ook het contract voor de vestiging in Nijmegen werd ondertekend.

 

In beide gevallen worden de winkels voortgezet door de oude personeelsleden, die weer kiezen voor de traditionele naam van de winkel. In het geval van Rotterdam is dat Donner, terwijl in Nijmegen Dekker & Vd Vegt op de gevel komt te staan.

 

Van de Meent denkt op korte termijn ook overeenstemming te bereiken over een doorstart van de winkels in Den Haag, Leiden, Utrecht en Zwolle. Daarnaast heeft hij goede hoop voor de Polare-vestigingen in Arnhem, Breda, Enschede, Apeldoorn en Hilversum.

 

Enkel Haarlem niet te redden

Voorlopig is alleen de vestiging in Haarlem definitief gesloten: hier was geen perspectief voor een doorstart. De voorraad van de Haarlemse Polare is opgekocht door Jan Bernard de Slegte, die eerder al de Belgische boekwinkels van Polare overnam en de ramsj-keten, opgericht door zijn familie, nieuw leven in gaat blazen.

 

Het faillissement van Polare heeft veel losgemaakt in Nederland: in veel steden kwamen steunacties op gang, terwijl crowdfunding in een aantal gevallen een belangrijke bijdrage leverde aan de doorstart. De curator wil niet zeggen welke bedragen er met de doorstarts gemoeid zijn, maar stelt wel dat er in alle gevallen externe financiers bij betrokken zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.