Curator tevreden over afhandeling Polare

Curator tevreden over afhandeling Polare

Curator Kees van de Meent is tevreden over de voortgang van de doorverkoop van Polare-vestigingen. Inmiddels hebben elf van de 21 vestigingen van de keten een nieuwe eigenaar gekregen.

Markt voor kwaliteitsboekwinkels

"Ik ben tevreden, het gaat goed. Ondanks de moeilijke markt blijken er toch kansen te bestaan voor kwaliteitsboekwinkels'', zegt Van de Meent tegenover persdienst ANP. Afgelopen weekeinde werd een definitief akkoord bereikt over de doorstart van de winkel in Rotterdam, terwijl ook het contract voor de vestiging in Nijmegen werd ondertekend.

 

In beide gevallen worden de winkels voortgezet door de oude personeelsleden, die weer kiezen voor de traditionele naam van de winkel. In het geval van Rotterdam is dat Donner, terwijl in Nijmegen Dekker & Vd Vegt op de gevel komt te staan.

 

Van de Meent denkt op korte termijn ook overeenstemming te bereiken over een doorstart van de winkels in Den Haag, Leiden, Utrecht en Zwolle. Daarnaast heeft hij goede hoop voor de Polare-vestigingen in Arnhem, Breda, Enschede, Apeldoorn en Hilversum.

 

Enkel Haarlem niet te redden

Voorlopig is alleen de vestiging in Haarlem definitief gesloten: hier was geen perspectief voor een doorstart. De voorraad van de Haarlemse Polare is opgekocht door Jan Bernard de Slegte, die eerder al de Belgische boekwinkels van Polare overnam en de ramsj-keten, opgericht door zijn familie, nieuw leven in gaat blazen.

 

Het faillissement van Polare heeft veel losgemaakt in Nederland: in veel steden kwamen steunacties op gang, terwijl crowdfunding in een aantal gevallen een belangrijke bijdrage leverde aan de doorstart. De curator wil niet zeggen welke bedragen er met de doorstarts gemoeid zijn, maar stelt wel dat er in alle gevallen externe financiers bij betrokken zijn.

Tags: