Curatoren: “Docdata vraagt te veel voor voorraad V&D” | RetailDetail

Curatoren: “Docdata vraagt te veel voor voorraad V&D”

Curatoren: “Docdata vraagt te veel voor voorraad V&D”

Volgens de curatoren van het failliete V&D wil Docdata te veel geld krijgen voor de producten die het nog in consignatie heeft van de leveranciers van V&D. Docdata stelt dat de prijs die het vraagt marktconform is.

Prijs drie keer te hoog

Volgens de curatoren vraagt Docdata 1,50 euro per item, exclusief btw en transportkosten. Volgens de curatoren zou een correctere prijs zich rond 40 tot 50 cent per item bevinden. Docdata zou dus drie keer meer vragen dan voorgesteld door de curatoren.


Docdata is echter van mening dat ze heel wat kosten moeten maken om alle producten te retourneren en dat de prijzen daarom zeker niet te hoog zijn. "We hebben hier 270.000 items van ruim honderd leveranciers, verspreid over twee locaties. Omdat V&D als klant van ons zou vertrekken, hebben we de systemen en teams afgebouwd. Dat moet allemaal weer worden opgestart", zegt directeur Jack Heijkans van Docdata aan RTL Z.


Docdata is één van de schuldeisers van V&D en weigerde in het begin om de producten van leveranciers terug te geven, omdat het zelf nog 1,5 miljoen euro tegoed heeft van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.