Curatoren: “Docdata vraagt te veel voor voorraad V&D”

Curatoren: “Docdata vraagt te veel voor voorraad V&D”

Volgens de curatoren van het failliete V&D wil Docdata te veel geld krijgen voor de producten die het nog in consignatie heeft van de leveranciers van V&D. Docdata stelt dat de prijs die het vraagt marktconform is.

Prijs drie keer te hoog

Volgens de curatoren vraagt Docdata 1,50 euro per item, exclusief btw en transportkosten. Volgens de curatoren zou een correctere prijs zich rond 40 tot 50 cent per item bevinden. Docdata zou dus drie keer meer vragen dan voorgesteld door de curatoren.


Docdata is echter van mening dat ze heel wat kosten moeten maken om alle producten te retourneren en dat de prijzen daarom zeker niet te hoog zijn. "We hebben hier 270.000 items van ruim honderd leveranciers, verspreid over twee locaties. Omdat V&D als klant van ons zou vertrekken, hebben we de systemen en teams afgebouwd. Dat moet allemaal weer worden opgestart", zegt directeur Jack Heijkans van Docdata aan RTL Z.


Docdata is één van de schuldeisers van V&D en weigerde in het begin om de producten van leveranciers terug te geven, omdat het zelf nog 1,5 miljoen euro tegoed heeft van het bedrijf.

Tags: