Curatoren: “Docdata vraagt te veel voor voorraad V&D” | RetailDetail

Curatoren: “Docdata vraagt te veel voor voorraad V&D”

Curatoren: “Docdata vraagt te veel voor voorraad V&D”

Volgens de curatoren van het failliete V&D wil Docdata te veel geld krijgen voor de producten die het nog in consignatie heeft van de leveranciers van V&D. Docdata stelt dat de prijs die het vraagt marktconform is.

Prijs drie keer te hoog

Volgens de curatoren vraagt Docdata 1,50 euro per item, exclusief btw en transportkosten. Volgens de curatoren zou een correctere prijs zich rond 40 tot 50 cent per item bevinden. Docdata zou dus drie keer meer vragen dan voorgesteld door de curatoren.


Docdata is echter van mening dat ze heel wat kosten moeten maken om alle producten te retourneren en dat de prijzen daarom zeker niet te hoog zijn. "We hebben hier 270.000 items van ruim honderd leveranciers, verspreid over twee locaties. Omdat V&D als klant van ons zou vertrekken, hebben we de systemen en teams afgebouwd. Dat moet allemaal weer worden opgestart", zegt directeur Jack Heijkans van Docdata aan RTL Z.


Docdata is één van de schuldeisers van V&D en weigerde in het begin om de producten van leveranciers terug te geven, omdat het zelf nog 1,5 miljoen euro tegoed heeft van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.