"Curatoren nalatig bij afhandeling faillissement Oad" | RetailDetail

"Curatoren nalatig bij afhandeling faillissement Oad"

"Curatoren nalatig bij afhandeling faillissement Oad"

Volgens De Reisspecialisten Groep zijn de curatoren van Oad nalatig geweest bij de afhandeling van het faillissement van de reisagent. De Reisspecialisten Groep had interesse in de overname van het onderdeel groepsreizen, maar daar zijn de curatoren niet op ingegaan.

"Ernstig tekort gedaan"

"Daardoor hebben ze de Oad-boedel en ons ernstig tekort gedaan", zegt CEO René Klawer aan De Telegraaf. Bovendien is hij ontevreden, omdat het doorgestarte onderdeel Oad Bus ook klanten werft voor de takken 'groepsreizen' en 'sportreizen, events & incetives', terwijl die onderdelen niet mee zijn verkocht aan de nieuwe eigenaar van Oad Bus, Nobel Capital. Klawer wil dan ook de kans krijgen om een nieuw bod uit te brengen op Oad Groepsreizen.

 

Directeur van Nobel Capital Pieter Schreuder en managing director van Oad Bus Frans Schuitemaker zeggen dan weer dat ze alle recht hebben om groepsreizen aan te bieden, aangezien ze het busbedrijf en de busreizen hebben overgenomen. "Daar horen groepsreizen per touringcar bij, ook als eerst naar een bestemming wordt gevlogen."

 

Curator maakt keuzes

Curator Jacques Daniels zegt dat hij de laatste tijd niets meer heeft gehoord van belangstellende partijen, maar zegt de zaak met Oad Bus te zullen onderzoeken. Hij stelt ook dat het onmogelijk was om met alle belangstellende partijen te praten. "Curatoren zijn vrij om eigen keuzes te maken."

 

Brancheorganisatie ANVR vindt het dan weer bizar dat de curatoren niet zijn ingegaan op de belangstelling van andere bedrijven om delen van Oad over te nemen. "Het is erg vreemd dat Oad Bus dan zelf met die groepsreizen begint. De verontwaardiging is terecht", zegt voorzitter Frank Oostdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.