"Curatoren nalatig bij afhandeling faillissement Oad" | RetailDetail

"Curatoren nalatig bij afhandeling faillissement Oad"

"Curatoren nalatig bij afhandeling faillissement Oad"

Volgens De Reisspecialisten Groep zijn de curatoren van Oad nalatig geweest bij de afhandeling van het faillissement van de reisagent. De Reisspecialisten Groep had interesse in de overname van het onderdeel groepsreizen, maar daar zijn de curatoren niet op ingegaan.

"Ernstig tekort gedaan"

"Daardoor hebben ze de Oad-boedel en ons ernstig tekort gedaan", zegt CEO René Klawer aan De Telegraaf. Bovendien is hij ontevreden, omdat het doorgestarte onderdeel Oad Bus ook klanten werft voor de takken 'groepsreizen' en 'sportreizen, events & incetives', terwijl die onderdelen niet mee zijn verkocht aan de nieuwe eigenaar van Oad Bus, Nobel Capital. Klawer wil dan ook de kans krijgen om een nieuw bod uit te brengen op Oad Groepsreizen.

 

Directeur van Nobel Capital Pieter Schreuder en managing director van Oad Bus Frans Schuitemaker zeggen dan weer dat ze alle recht hebben om groepsreizen aan te bieden, aangezien ze het busbedrijf en de busreizen hebben overgenomen. "Daar horen groepsreizen per touringcar bij, ook als eerst naar een bestemming wordt gevlogen."

 

Curator maakt keuzes

Curator Jacques Daniels zegt dat hij de laatste tijd niets meer heeft gehoord van belangstellende partijen, maar zegt de zaak met Oad Bus te zullen onderzoeken. Hij stelt ook dat het onmogelijk was om met alle belangstellende partijen te praten. "Curatoren zijn vrij om eigen keuzes te maken."

 

Brancheorganisatie ANVR vindt het dan weer bizar dat de curatoren niet zijn ingegaan op de belangstelling van andere bedrijven om delen van Oad over te nemen. "Het is erg vreemd dat Oad Bus dan zelf met die groepsreizen begint. De verontwaardiging is terecht", zegt voorzitter Frank Oostdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.