"Curatoren nalatig bij afhandeling faillissement Oad"

"Curatoren nalatig bij afhandeling faillissement Oad"

Volgens De Reisspecialisten Groep zijn de curatoren van Oad nalatig geweest bij de afhandeling van het faillissement van de reisagent. De Reisspecialisten Groep had interesse in de overname van het onderdeel groepsreizen, maar daar zijn de curatoren niet op ingegaan.

"Ernstig tekort gedaan"

"Daardoor hebben ze de Oad-boedel en ons ernstig tekort gedaan", zegt CEO René Klawer aan De Telegraaf. Bovendien is hij ontevreden, omdat het doorgestarte onderdeel Oad Bus ook klanten werft voor de takken 'groepsreizen' en 'sportreizen, events & incetives', terwijl die onderdelen niet mee zijn verkocht aan de nieuwe eigenaar van Oad Bus, Nobel Capital. Klawer wil dan ook de kans krijgen om een nieuw bod uit te brengen op Oad Groepsreizen.

 

Directeur van Nobel Capital Pieter Schreuder en managing director van Oad Bus Frans Schuitemaker zeggen dan weer dat ze alle recht hebben om groepsreizen aan te bieden, aangezien ze het busbedrijf en de busreizen hebben overgenomen. "Daar horen groepsreizen per touringcar bij, ook als eerst naar een bestemming wordt gevlogen."

 

Curator maakt keuzes

Curator Jacques Daniels zegt dat hij de laatste tijd niets meer heeft gehoord van belangstellende partijen, maar zegt de zaak met Oad Bus te zullen onderzoeken. Hij stelt ook dat het onmogelijk was om met alle belangstellende partijen te praten. "Curatoren zijn vrij om eigen keuzes te maken."

 

Brancheorganisatie ANVR vindt het dan weer bizar dat de curatoren niet zijn ingegaan op de belangstelling van andere bedrijven om delen van Oad over te nemen. "Het is erg vreemd dat Oad Bus dan zelf met die groepsreizen begint. De verontwaardiging is terecht", zegt voorzitter Frank Oostdam.

Tags: