D-Reizen neemt groot deel Globe over | RetailDetail

D-Reizen neemt groot deel Globe over

D-Reizen neemt groot deel Globe over

Het Hoofddorpse vakantieconcern D-Reizen redt het grootste deel van de Globe-reisbureaus van het failliete Oad. Volgens De Telegraaf gaat het om tachtig kantoren en 250 geredde banen.

Ook klantenbestand verhuist mee

D-Reizen neemt ook het klantenbestand van Globe mee. "Maar niet de miljoenenschade die touroperators door het faillissement hebben geleden", zegt directeur Will van den Hoogen in een toelichting op de overname. Van den Hoogen denkt dat reisbureaus nog altijd een belangrijke rol kunnen spelen bij het boeken van reizen, zeker in combinatie met internet.

 

Het rendement van reisbureaus is de afgelopen jaren flink gedaald door de opmars van rechtstreeks boeken door consumenten via het web. Ook leveranciers zouden hun vertrouwen kwijt zijn in reisbureaus, omdat deze kostenverhogend werken. D-Reizen heeft echter nog altijd een landelijk netwerk van vestigingen, dat door de toevoeging van de Globe-reisbureaus verder wordt versterkt. Werknemers moeten opnieuw solliciteren om hun baan te behouden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.