De Slegte keert terug naar Rotterdam

De Slegte keert terug naar Rotterdam

Boekhandel De Slegte opent dit weekend een nieuwe vestiging in Rotterdam, de stad waar de keten begin vorige eeuw zijn eerste vestiging opende. De winkel zal te vinden zijn aan de Hoogstraat.

Tweede Nederlandse vestiging

De voormalige vestiging van De Slegte sloot in 2012 de deuren, toen de keten in handen kwam van Selexyz. Dat koos ervoor om boekhandel Donner en De Slegte samen te voegen, waardoor die laatste volledig verdween in Nederland.

 

Na het faillissement van Selexyz kwam het merk De Slegte opnieuw in handen van oud-eigenaar Jan Bernard de Slegte, die in eerste instantie enkel een doorstart maakte in België.: daar heeft de keten ondertussen al terug vier vestigingen. Vorig jaar werd dan ook een eerste winkel in Nederland geopend, in Leiden. Nu volgt dit weekend dus ook Rotterdam en binnenkort moeten daar ook Amsterdam en Den Haag bij komen.

 

Net als in de andere winkels kunnen klanten in Rotterdam heel wat tweedehands boeken vinden, naast een aanbod nieuwe boeken. Via computers kan ook het aanbod in andere winkels worden geraadpleegd.