De Slegte keert terug naar Rotterdam

De Slegte keert terug naar Rotterdam

De Slegte keert terug naar Rotterdam

Boekhandel De Slegte opent dit weekend een nieuwe vestiging in Rotterdam, de stad waar de keten begin vorige eeuw zijn eerste vestiging opende. De winkel zal te vinden zijn aan de Hoogstraat.

Tweede Nederlandse vestiging

De voormalige vestiging van De Slegte sloot in 2012 de deuren, toen de keten in handen kwam van Selexyz. Dat koos ervoor om boekhandel Donner en De Slegte samen te voegen, waardoor die laatste volledig verdween in Nederland.

 

Na het faillissement van Selexyz kwam het merk De Slegte opnieuw in handen van oud-eigenaar Jan Bernard de Slegte, die in eerste instantie enkel een doorstart maakte in België.: daar heeft de keten ondertussen al terug vier vestigingen. Vorig jaar werd dan ook een eerste winkel in Nederland geopend, in Leiden. Nu volgt dit weekend dus ook Rotterdam en binnenkort moeten daar ook Amsterdam en Den Haag bij komen.

 

Net als in de andere winkels kunnen klanten in Rotterdam heel wat tweedehands boeken vinden, naast een aanbod nieuwe boeken. Via computers kan ook het aanbod in andere winkels worden geraadpleegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.