De Slegte keert terug naar Rotterdam

De Slegte keert terug naar Rotterdam

De Slegte keert terug naar Rotterdam

Boekhandel De Slegte opent dit weekend een nieuwe vestiging in Rotterdam, de stad waar de keten begin vorige eeuw zijn eerste vestiging opende. De winkel zal te vinden zijn aan de Hoogstraat.

Tweede Nederlandse vestiging

De voormalige vestiging van De Slegte sloot in 2012 de deuren, toen de keten in handen kwam van Selexyz. Dat koos ervoor om boekhandel Donner en De Slegte samen te voegen, waardoor die laatste volledig verdween in Nederland.

 

Na het faillissement van Selexyz kwam het merk De Slegte opnieuw in handen van oud-eigenaar Jan Bernard de Slegte, die in eerste instantie enkel een doorstart maakte in België.: daar heeft de keten ondertussen al terug vier vestigingen. Vorig jaar werd dan ook een eerste winkel in Nederland geopend, in Leiden. Nu volgt dit weekend dus ook Rotterdam en binnenkort moeten daar ook Amsterdam en Den Haag bij komen.

 

Net als in de andere winkels kunnen klanten in Rotterdam heel wat tweedehands boeken vinden, naast een aanbod nieuwe boeken. Via computers kan ook het aanbod in andere winkels worden geraadpleegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.