De Slegte maakt Nederlandse comeback | RetailDetail

De Slegte maakt Nederlandse comeback

De Slegte maakt Nederlandse comeback

Tweedehands boekwinkel De Slegte maakt een terugkeer in Nederland. De keten verdween eerder uit Nederland na het faillissement van Polare, maar opent nu terug een winkel en start opnieuw een Nederlandse webshop.

Oude locatie, winkelmanager en werknemers

In België bleef De Slegte wel bestaan, met onder andere een winkel in Antwerpen. Nu besluit Jan Bernard de Slegte opnieuw de overstap te maken naar Nederland, met een nieuwe winkel in Leiden. Die zal zich bevinden op de oude locatie in de Breestraat. De winkel zal uitgebaat worden door oud-De Slegte winkelmanager en inkoper Hans Verdegaal.

 

Ook enkele andere voormalige werknemers kunnen in de winkel aan de slag. Momenteel wordt er nog gewerkt aan de inrichting van het pand, maar de vestiging zou zeer binnenkort de deuren moeten openen.


De webshop gaat eveneens terug van start. Nederlandse consumenten kunnen al terug boeken bestellen op Deslegte.nl, al komen die voorlopig nog allemaal uit één van de zes Belgische filialen. De volgende weken wordt het Nederlandse assortiment volledig uitgerold.


Twee jaar geleden ging De Slegte samen met Selexyz op in Polare, maar begin 2014 ging die nieuwe keten al failliet. Een aantal boekwinkels werden toen gered door de oude eigenaars, maar De Slegte besloot tijdelijk uit Nederland te verdwijnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.