De Slegte maakt Nederlandse comeback | RetailDetail

De Slegte maakt Nederlandse comeback

De Slegte maakt Nederlandse comeback

Tweedehands boekwinkel De Slegte maakt een terugkeer in Nederland. De keten verdween eerder uit Nederland na het faillissement van Polare, maar opent nu terug een winkel en start opnieuw een Nederlandse webshop.

Oude locatie, winkelmanager en werknemers

In België bleef De Slegte wel bestaan, met onder andere een winkel in Antwerpen. Nu besluit Jan Bernard de Slegte opnieuw de overstap te maken naar Nederland, met een nieuwe winkel in Leiden. Die zal zich bevinden op de oude locatie in de Breestraat. De winkel zal uitgebaat worden door oud-De Slegte winkelmanager en inkoper Hans Verdegaal.

 

Ook enkele andere voormalige werknemers kunnen in de winkel aan de slag. Momenteel wordt er nog gewerkt aan de inrichting van het pand, maar de vestiging zou zeer binnenkort de deuren moeten openen.


De webshop gaat eveneens terug van start. Nederlandse consumenten kunnen al terug boeken bestellen op Deslegte.nl, al komen die voorlopig nog allemaal uit één van de zes Belgische filialen. De volgende weken wordt het Nederlandse assortiment volledig uitgerold.


Twee jaar geleden ging De Slegte samen met Selexyz op in Polare, maar begin 2014 ging die nieuwe keten al failliet. Een aantal boekwinkels werden toen gered door de oude eigenaars, maar De Slegte besloot tijdelijk uit Nederland te verdwijnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.