De Slegte maakt Nederlandse comeback

De Slegte maakt Nederlandse comeback

Tweedehands boekwinkel De Slegte maakt een terugkeer in Nederland. De keten verdween eerder uit Nederland na het faillissement van Polare, maar opent nu terug een winkel en start opnieuw een Nederlandse webshop.

Oude locatie, winkelmanager en werknemers

In België bleef De Slegte wel bestaan, met onder andere een winkel in Antwerpen. Nu besluit Jan Bernard de Slegte opnieuw de overstap te maken naar Nederland, met een nieuwe winkel in Leiden. Die zal zich bevinden op de oude locatie in de Breestraat. De winkel zal uitgebaat worden door oud-De Slegte winkelmanager en inkoper Hans Verdegaal.

 

Ook enkele andere voormalige werknemers kunnen in de winkel aan de slag. Momenteel wordt er nog gewerkt aan de inrichting van het pand, maar de vestiging zou zeer binnenkort de deuren moeten openen.


De webshop gaat eveneens terug van start. Nederlandse consumenten kunnen al terug boeken bestellen op Deslegte.nl, al komen die voorlopig nog allemaal uit één van de zes Belgische filialen. De volgende weken wordt het Nederlandse assortiment volledig uitgerold.


Twee jaar geleden ging De Slegte samen met Selexyz op in Polare, maar begin 2014 ging die nieuwe keten al failliet. Een aantal boekwinkels werden toen gered door de oude eigenaars, maar De Slegte besloot tijdelijk uit Nederland te verdwijnen.

Tags: