De Slegte maakt (tijdelijke) comeback | RetailDetail

De Slegte maakt (tijdelijke) comeback

De Slegte maakt (tijdelijke) comeback

In Leiden opent vandaag een tijdelijke winkel van De Slegte. Er worden enkel tweedehandsboeken verkocht en de winkel blijft minimaal drie maanden open. Bij succes kan die periode verlengd worden.

Boeken uit boedel Polare

Initiatiefnemer is Michel de Vries, die meer dan een miljoen boeken overnam uit de boedelverkoop van het failliete Polare. De boeken zijn ondergebracht in bv Online De Slegte, dat gelieerd is aan de Belgische afdeling van De Slegte en waarvan De Vries medevennoot is. Na het faillissement van Polare maakte De Slegte immers een Belgische doorstart met acht winkels.


"Het doel is om er een reizend circus van te maken", aldus De Vries aan RetailNews. "We zijn al voorzichtig met andere panden bezig om ook winkels op andere locaties te openen." De boeken van Online De Slegte worden ook al verkocht op onder andere bol.com, wat nu dus ook in een fysieke winkel in Leiden zal gebeuren.

 

Polare ging in februari van dit jaar failliet en was de nieuwe naam voor de fusie van boekenketens De Slegte en Selexyz. Na flink wat problemen moest die fusie uiteindelijk de boeken neerleggen. Voor 16 van de 21 winkels werd een nieuwe eigenaar gevonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.