De Slegte maakt (tijdelijke) comeback

De Slegte maakt (tijdelijke) comeback

In Leiden opent vandaag een tijdelijke winkel van De Slegte. Er worden enkel tweedehandsboeken verkocht en de winkel blijft minimaal drie maanden open. Bij succes kan die periode verlengd worden.

Boeken uit boedel Polare

Initiatiefnemer is Michel de Vries, die meer dan een miljoen boeken overnam uit de boedelverkoop van het failliete Polare. De boeken zijn ondergebracht in bv Online De Slegte, dat gelieerd is aan de Belgische afdeling van De Slegte en waarvan De Vries medevennoot is. Na het faillissement van Polare maakte De Slegte immers een Belgische doorstart met acht winkels.


"Het doel is om er een reizend circus van te maken", aldus De Vries aan RetailNews. "We zijn al voorzichtig met andere panden bezig om ook winkels op andere locaties te openen." De boeken van Online De Slegte worden ook al verkocht op onder andere bol.com, wat nu dus ook in een fysieke winkel in Leiden zal gebeuren.

 

Polare ging in februari van dit jaar failliet en was de nieuwe naam voor de fusie van boekenketens De Slegte en Selexyz. Na flink wat problemen moest die fusie uiteindelijk de boeken neerleggen. Voor 16 van de 21 winkels werd een nieuwe eigenaar gevonden.

Tags: