De Slegte maakt (tijdelijke) comeback | RetailDetail

De Slegte maakt (tijdelijke) comeback

De Slegte maakt (tijdelijke) comeback

In Leiden opent vandaag een tijdelijke winkel van De Slegte. Er worden enkel tweedehandsboeken verkocht en de winkel blijft minimaal drie maanden open. Bij succes kan die periode verlengd worden.

Boeken uit boedel Polare

Initiatiefnemer is Michel de Vries, die meer dan een miljoen boeken overnam uit de boedelverkoop van het failliete Polare. De boeken zijn ondergebracht in bv Online De Slegte, dat gelieerd is aan de Belgische afdeling van De Slegte en waarvan De Vries medevennoot is. Na het faillissement van Polare maakte De Slegte immers een Belgische doorstart met acht winkels.


"Het doel is om er een reizend circus van te maken", aldus De Vries aan RetailNews. "We zijn al voorzichtig met andere panden bezig om ook winkels op andere locaties te openen." De boeken van Online De Slegte worden ook al verkocht op onder andere bol.com, wat nu dus ook in een fysieke winkel in Leiden zal gebeuren.

 

Polare ging in februari van dit jaar failliet en was de nieuwe naam voor de fusie van boekenketens De Slegte en Selexyz. Na flink wat problemen moest die fusie uiteindelijk de boeken neerleggen. Voor 16 van de 21 winkels werd een nieuwe eigenaar gevonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.