Debenhams zoekt opvolger voor Belgische CEO

Debenhams zoekt opvolger voor Belgische CEO
Shutterstock.com

De Belgische topman van Debenhams, Stefaan Vansteenkiste, zal de noodlijdende warenhuisketen binnen enkele maanden verlaten. De zoektocht naar een opvolger zou al gestart zijn.

 

Interimbaas

Vansteenkiste staat sinds augustus vorig jaar aan het hoofd van Debenhams. Hij was in april aangesteld als ‘chief restructuring officer’ bij de Britse keten, die kort voordien in handen van een consortium van geldschieters was gekomen. Vansteenkiste werd enkele maanden later door de eigenaars op interimbasis gepromoveerd tot CEO.

 

Volgens Retail Gazette zal Vansteenkiste binnen enkele maanden aftreden. Het headhuntersbureau Spencer Stuart zou al ingehuurd zijn om een vervanger te zoeken. Debenhams wilde niet reageren op de berichtgeving.

 

Vansteenkiste werd destijds ingehuurd om een insolventieprocedure van Debenhams in goede banen te leiden. Woensdag maakte de warenhuisketen bekend dat alle relevante procedurele kwesties die tijdens een hoorzitting in februari waren behandeld, in zijn voordeel waren beslecht. De juridische strijd had betrekking op een beroep dat was ingediend door CPC, nadat hun oorspronkelijke bezwaar in september door de rechtbank was afgewezen. CPC is eigenaar van zes panden waar Debenhams huist en vond dat het onrechtvaardig was behandeld als schuldeiser van de keten.

 

Reorganisatie gaat verder

Een en ander heeft tot gevolg dat de procedure nu geldig blijft en Debanhams kan doorgaan met de sluiting van 50 van zijn 166 winkels. Voor de andere filialen hoopt de keten nog huurverlagingen te kunnen afdwingen. In januari voltooide het bedrijf zijn eerste reeks winkelsluitingen van een twintigtal vestigingen doorheen heel het land.