Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over
© Shutterstock

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

 

Nummer drie in Zwitserland

Decathlon maakt een enorme sprong in Zwitserland: de Fransen startten er eind 2016 een webshop op en openden intussen ook één fysieke vestiging (in Neuchâtel). Nu krijgt de groep er met de overname van Athleticum in één klap 23 winkels bij. Athleticum is de derde grootste sportwinkelketen van Zwitserland, na Ochsner Sport en Migros-dochter SportXX, maar haalt met zijn 23 winkels en 455 medewerkers “slechts de helft van de omzet van de nummers één en twee”, zo zei Jean-Bernard Rondeau van Maus Frères.

 

De onderhandelingen over de overname liepen naar verluidt al twee jaar. Er kwam zelfs een test aan te pas: sinds april was Decathlon aan het proefdraaien in de voormalige Athleticum-vestiging van Meyrin (Genève). Met succes, zo blijkt nu. “We hopen dit succes ook bij de andere vestigingen te kunnen overdoen”, zegt Christian Ollier, directeur-generaal van Decathlon Zwitserland. De merknaam Athleticum verdwijnt ten laatste eind 2019 uit het straatbeeld.

 

“Op termijn willen we nog ongeveer 30 winkels openen en het aantal medewerkers verdubbelen”, aldus nog Ollier. De nieuwe eigenaar kondigde meteen een prijzenoffensief aan: “Zwitsers mogen dan al een hoger gemiddeld inkomen hebben dan andere Europese burgers, zij zijn niet bereid om hun sportartikelen tegen eender welke prijs aan te schaffen.”

 

Decathlon, eigendom van de Franse familie Mulliez (van supermarktketen Auchan), is met een jaaromzet van 11 miljard euro de grootste keten van sportwinkels ter wereld. De groep telt inmiddels ruim 1.300 vestigingen en zo'n 85.000 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Hema onthoofdt eigen franchiseorganisatie

10/08/2018

Hema heeft de franchiseovereenkomst met de ondernemers aan het hoofd van haar franchiseorganisatie, samen goed voor 24 winkels, opgezegd. Er is al een tijdje fikse ruzie over de bijdrage die franchisenemers moeten afstaan voor onlineverkopen. 

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie.