Decathlon opent nieuwe vestiging in Alkmaar | RetailDetail

Decathlon opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Decathlon opent nieuwe vestiging in Alkmaar

De Franse sportketen Decathlon heeft in Alkmaar zijn elfde Nederlandse vestiging geopend. De winkel maakt deel uit van het volledig vernieuwde winkelcentrum Noorder Arcade in Alkmaar.

3.400 vierkante meter

De nieuwe winkel van 3.400 m² biedt producten voor 65 verschillende sporten, gaande van mountainbiken over watersport tot hockey en voetbal. Voor een aantal sporten die voornamelijk in de buurt van Alkmaar worden beoefend is er een boetiek binnen de winkel aanwezig, waar het volledige assortiment producten kan worden bekeken en uitgetest. Naast de winkel is ook een groot kunstgrasveld aangelegd, waar klanten gebruik van kunnen maken om bepaalde sporten uit te proberen.

 

In de winkel zijn in totaal vijftig werknemers aan de slag. “Ik ben zeer verheugd over de komst van Decathlon naar Alkmaar. Het is een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van Overstad en het draagt bij aan de werkgelegenheid en de sportparticipatie in Alkmaar en omstreken”, aldus wethouder Victor Kloos.

 

De vorige opening van Decathlon vond in november van vorig jaar plaats. Toen opende de Franse keten zijn tiende Nederlandse vestiging, in Den Haag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.