Decathlon opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Decathlon opent nieuwe vestiging in Alkmaar

De Franse sportketen Decathlon heeft in Alkmaar zijn elfde Nederlandse vestiging geopend. De winkel maakt deel uit van het volledig vernieuwde winkelcentrum Noorder Arcade in Alkmaar.

3.400 vierkante meter

De nieuwe winkel van 3.400 m² biedt producten voor 65 verschillende sporten, gaande van mountainbiken over watersport tot hockey en voetbal. Voor een aantal sporten die voornamelijk in de buurt van Alkmaar worden beoefend is er een boetiek binnen de winkel aanwezig, waar het volledige assortiment producten kan worden bekeken en uitgetest. Naast de winkel is ook een groot kunstgrasveld aangelegd, waar klanten gebruik van kunnen maken om bepaalde sporten uit te proberen.

 

In de winkel zijn in totaal vijftig werknemers aan de slag. “Ik ben zeer verheugd over de komst van Decathlon naar Alkmaar. Het is een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van Overstad en het draagt bij aan de werkgelegenheid en de sportparticipatie in Alkmaar en omstreken”, aldus wethouder Victor Kloos.

 

De vorige opening van Decathlon vond in november van vorig jaar plaats. Toen opende de Franse keten zijn tiende Nederlandse vestiging, in Den Haag.