Decathlon opent nieuwe vestiging in Alkmaar | RetailDetail

Decathlon opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Decathlon opent nieuwe vestiging in Alkmaar

De Franse sportketen Decathlon heeft in Alkmaar zijn elfde Nederlandse vestiging geopend. De winkel maakt deel uit van het volledig vernieuwde winkelcentrum Noorder Arcade in Alkmaar.

3.400 vierkante meter

De nieuwe winkel van 3.400 m² biedt producten voor 65 verschillende sporten, gaande van mountainbiken over watersport tot hockey en voetbal. Voor een aantal sporten die voornamelijk in de buurt van Alkmaar worden beoefend is er een boetiek binnen de winkel aanwezig, waar het volledige assortiment producten kan worden bekeken en uitgetest. Naast de winkel is ook een groot kunstgrasveld aangelegd, waar klanten gebruik van kunnen maken om bepaalde sporten uit te proberen.

 

In de winkel zijn in totaal vijftig werknemers aan de slag. “Ik ben zeer verheugd over de komst van Decathlon naar Alkmaar. Het is een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van Overstad en het draagt bij aan de werkgelegenheid en de sportparticipatie in Alkmaar en omstreken”, aldus wethouder Victor Kloos.

 

De vorige opening van Decathlon vond in november van vorig jaar plaats. Toen opende de Franse keten zijn tiende Nederlandse vestiging, in Den Haag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.