Decathlon opent nieuwe vestiging in Den Haag

Decathlon opent nieuwe vestiging in Den Haag

De Franse sportwinkelketen Decathlon heeft in het centrum van Den Haag zijn tiende Nederlandse vestiging geopend. De winkel is gevestigd in een deel van het voormalige filiaal van het failliete V&D.

50 nieuwe banen

“Den Haag miste een Decathlon. Deze winkel zal meer mensen in Den Haag aanzetten tot bewegen en het ontdekken van nieuwe sporten. Ik vind het geweldig dat ik daar een bijdrage aan kan leveren”, zegt vestigingsdirecteur Sander Ton. De nieuwe stadswinkel heeft een oppervlakte van ongeveer 3.500 m², waarop meer dan 100.000 producten voor 65 verschillende sporten worden verkocht. Dankzij de nieuwe winkel werden er 50 nieuwe banen gecreëerd.

 

“Ik ben heel blij dat een partij als Decathlon in het centrum van Den Haag komt. Het is belangrijk voor de aantrekkelijkheid van het winkelgebied, belangrijk voor de werkgelegenheid en belangrijk voor het stimuleren van een gezonde, sportieve leefstijl”, aldus Haags wethouder Karsten Klein, die de winkel officieel opende.

 

In de toekomst worden er ook verschillende evenementen georganiseerd voor lokale scholen en sportverenigingen. Decathlon maakt verder ook nog werk van een tweede vestiging net buiten het centrum van Den Haag, in het Forepark.