Decathlon opent nieuwe vestiging in Doornik | RetailDetail

Decathlon opent nieuwe vestiging in Doornik

Decathlon opent nieuwe vestiging in Doornik

Op 19 oktober opent de Franse sportwinkelketen Decathlon een nieuwe vestiging in Doornik, in een nieuw pand langs de Rue de Maire, waar ook al een hypermarkt van Carrefour is gevestigd.

Pand op palen

Bij de bouw van het nieuwe pand van 2.700 m² werd veel aandacht geschonken aan duurzaamheid: er wordt veel gebruik gemaakt van daglicht en ledverlichting. Net zoals in Hasselt werd het pand op palen gebouwd, zodat onder de winkel ruimte is voor parkeerplaatsen.

 

Vastgoedgroep Redevco maakte ook meteen gebruik van de bouw van het pand voor Decathlon om de infrastructuur van de hele site te vernieuwen. Het volledige retailpark in Doornik telt nu een winkeloppervlakte van 32.500 m², verdeeld over de Carrefour-hypermarkt, een Brico, een Krëfel, Auto 5, Lunch Garden, McDonald's en een vijftal servicewinkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.