Definitief geen doorstart Halfords | RetailDetail

Definitief geen doorstart Halfords

Definitief geen doorstart Halfords

De 102 eigen filialen van Halfords sluiten definitief de deuren: de curatoren hebben geen overeenkomst kunnen vinden met een mogelijke overnemer. Daarmee verliezen 532 medewerkers van Halfords hun baan.

Franchisefilialen gaan wel door

Sinds het faillissement van Halfords, begin oktober, hebben de curatoren intensieve gesprekken gevoerd met enkele geïnteresseerde partijen en een aantal keer leek een doorstart van de keten dan ook dichtbij. Er werd echter nooit een definitief akkoord gesloten en daarom wordt nu besloten om de voorraden van Halfords te verkopen.

 

Naast de 102 eigen winkels zijn er ook nog 28 franchisefilialen van Halfords, die buiten het faillissement vallen. Zij lieten eerder al verstaan zeker door te zullen gaan. Het is wel nog niet duidelijk of dat onder de naam van Halfords of een andere naam zal zijn. De ondernemers hebben wel al gesproken met enkele inkooporganisaties om de voorraden te verzekeren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.