Definitief geen doorstart Halfords | RetailDetail

Definitief geen doorstart Halfords

Definitief geen doorstart Halfords

De 102 eigen filialen van Halfords sluiten definitief de deuren: de curatoren hebben geen overeenkomst kunnen vinden met een mogelijke overnemer. Daarmee verliezen 532 medewerkers van Halfords hun baan.

Franchisefilialen gaan wel door

Sinds het faillissement van Halfords, begin oktober, hebben de curatoren intensieve gesprekken gevoerd met enkele geïnteresseerde partijen en een aantal keer leek een doorstart van de keten dan ook dichtbij. Er werd echter nooit een definitief akkoord gesloten en daarom wordt nu besloten om de voorraden van Halfords te verkopen.

 

Naast de 102 eigen winkels zijn er ook nog 28 franchisefilialen van Halfords, die buiten het faillissement vallen. Zij lieten eerder al verstaan zeker door te zullen gaan. Het is wel nog niet duidelijk of dat onder de naam van Halfords of een andere naam zal zijn. De ondernemers hebben wel al gesproken met enkele inkooporganisaties om de voorraden te verzekeren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.