Derde Sunday Shopday groot succes

Derde Sunday Shopday groot succes

Derde Sunday Shopday groot succes

De derde Sunday Shopday, die wordt georganiseerd door Comeos, is een groot succes. Zo waren er 25 procent meer elektronische betalingen dan een jaar geleden. Tijdens de Sunday Shopday worden heel wat activiteiten georganiseerd.

 

2 miljoen verrichtingen

Uit de cijfers van Worldline blijkt dat op 2 oktober om 18 uur iets meer dan 2 miljoen elektronische verrichtingen werden geregistreerd. Dat is 25 procent meer dan een jaar eerder en zelfs 40 procent meer dan tijdens de eerste editie van de Sunday Shopday.

 

Sunday Shopday is een initiatief van Comeos, waarbij één zondag per jaar steden en gemeenten de handen in elkaar slaan met de handelaars en allerhande activiteiten organiseren om meer klanten naar de winkels te lokken.

 

Dit jaar werden er onder andere modeshows georganiseerd, waren er gratis hapjes en drankjes voor de klanten en was er zelfs een roofvogelshow. De volgende editie van Sunday Shopday staat alvast gepland voor 1 oktober volgend jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.