Dertig winkels Siebel zijn weer open | RetailDetail

Dertig winkels Siebel zijn weer open

Dertig winkels Siebel zijn weer open

De recent overgenomen juweliersketen Siebel heeft vandaag dertig winkels heropend. Later deze maand volgen nog vijf vestigingen, terwijl de ambitieuze overnemer broedt op verdere uitbreiding.

Ambitieuze overnemer redt helft banen

Siebel ging in januari van dit jaar failliet door tegenvallende omzetten in feestmaand december, waardoor de onderneming de rekeningen niet meer kon betalen. Daarmee leek een einde te komen aan een lange geschiedenis in de verkoop van juwelen en sierraden.

 

De curator bereikte een maand na het faillissement een akkoord met de Russische onderneming Moscow Jewelry Factor over een overname. Door de doorstart konden 160 van de 300 werknemers hun baan behouden.

 

De nieuwe eigenaar van de keten heeft ambitieuze plannen met Siebel: de komende drie jaar moeten er vijftien nieuwe vestigingen worden geopend, waardoor de onderneming dan aan vijftig juwelierszaken zit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.