Dertig winkels Siebel zijn weer open | RetailDetail

Dertig winkels Siebel zijn weer open

Dertig winkels Siebel zijn weer open

De recent overgenomen juweliersketen Siebel heeft vandaag dertig winkels heropend. Later deze maand volgen nog vijf vestigingen, terwijl de ambitieuze overnemer broedt op verdere uitbreiding.

Ambitieuze overnemer redt helft banen

Siebel ging in januari van dit jaar failliet door tegenvallende omzetten in feestmaand december, waardoor de onderneming de rekeningen niet meer kon betalen. Daarmee leek een einde te komen aan een lange geschiedenis in de verkoop van juwelen en sierraden.

 

De curator bereikte een maand na het faillissement een akkoord met de Russische onderneming Moscow Jewelry Factor over een overname. Door de doorstart konden 160 van de 300 werknemers hun baan behouden.

 

De nieuwe eigenaar van de keten heeft ambitieuze plannen met Siebel: de komende drie jaar moeten er vijftien nieuwe vestigingen worden geopend, waardoor de onderneming dan aan vijftig juwelierszaken zit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.