Detailhandel Nederland vreest voor onveilige winkelstraten | RetailDetail

Detailhandel Nederland vreest voor onveilige winkelstraten

Detailhandel Nederland vreest voor onveilige winkelstraten

Detailhandel Nederland vreest dat er in de toekomst meer criminaliteit zal plaatsvinden in winkelstraten, nu bepaalde initiatieven geschrapt worden in de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Keurmerk Veilig Ondernemen

Bepaalde subsidies, die veilige winkelstraten moeten garanderen, zouden in de nieuwe begroting verdwijnen. Detailhandel Nederland is voornamelijk niet te spreken over de stopzetting van de subsidie voor het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dankzij die subsidie kan er immers goed samengewerkt worden tussen gemeenten, politie en de winkeliers, meent Detailhandel Nederland.


"De winkelier dreigt volledig verantwoordelijk gemaakt te worden voor de veiligheid in en om de winkel. En dat terwijl we weten dat we moeten samenwerken om veiligheid te waarborgen. Juist op die samenwerking wordt nu gekort", zegt Bert van Steeg, secretaris Winkelcriminaliteit bij Detailhandel Nederland.


Volgens hem wordt er een onverantwoord risico genomen door dergelijke initiatieven stop te zetten, terwijl er net wordt gevraagd om een extra financiële impuls om de veiligheid in de samenleving te garanderen.


"Met de subsidies zijn goede resultaten behaald en winkelstraten zijn veiliger geworden. Nu worden ze zonder visie op de toekomst weggestreept. Je hebt geen glazen bol nodig om je te realiseren welke gevolgen dat heeft voor de veiligheid in en om de winkel."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.