Detailhandel Nederland wil compensatie voor pinstoringen | RetailDetail

Detailhandel Nederland wil compensatie voor pinstoringen

Detailhandel Nederland wil compensatie voor pinstoringen

Detailhandel Nederland wil naar analogie met de Belgische detailhandel ook een compensatie krijgen wanneer er problemen zijn met het elektronische betaalverkeer. Hun Belgische collega's kregen een fikse compensatie na een grote panne tijdens de kerstpiek.

Belgen krijgen back-upsysteem

Tijdens de drukke kerstperiode was er in België een grote panne van het elektronische betaalverkeer. Gedurende enkele uren konden klanten niet meer pinnen, wat leidde tot heel wat financiële schade bij de winkeliers. Die zijn nu deels vergoed door Worldline, het bedrijf dat instaat voor de elektronische betalingen.

 

Zo krijgen alle kleine Belgische winkeliers een jaar lang gratis toegang tot een back-upsysteem, dat betalingen zelfs tijdens een storing mogelijk maakt. Ook zullen er geen transactiekosten worden aangerekend op de zaterdag voor Kerstmis gedurende de komende twee jaar. Alles samen komt de compensatie neer op een kostenplaatje van 5 miljoen euro voor Worldline.

 

Nederlanders willen voorbeeld volgen

Nederlandse winkeliers vragen nu dat ook zij worden vergoed bij storingen: de afgelopen maand waren er immers weer flink wat storingen op het betaalverkeer in Nederland. "Een back-upsysteem voor pinbetalingen is een oude wens van de Nederlandse winkeliers."

 

"Daarnaast is het een goede zaak dat de veroorzaker van de storingen zich moreel verplicht voelde om maatregelen te nemen", zegt Tom Ponjee, secretaris betalingsverkeer van Detailhandel Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.