Detailhandel Nederland wil compensatie voor pinstoringen | RetailDetail

Detailhandel Nederland wil compensatie voor pinstoringen

Detailhandel Nederland wil compensatie voor pinstoringen

Detailhandel Nederland wil naar analogie met de Belgische detailhandel ook een compensatie krijgen wanneer er problemen zijn met het elektronische betaalverkeer. Hun Belgische collega's kregen een fikse compensatie na een grote panne tijdens de kerstpiek.

Belgen krijgen back-upsysteem

Tijdens de drukke kerstperiode was er in België een grote panne van het elektronische betaalverkeer. Gedurende enkele uren konden klanten niet meer pinnen, wat leidde tot heel wat financiële schade bij de winkeliers. Die zijn nu deels vergoed door Worldline, het bedrijf dat instaat voor de elektronische betalingen.

 

Zo krijgen alle kleine Belgische winkeliers een jaar lang gratis toegang tot een back-upsysteem, dat betalingen zelfs tijdens een storing mogelijk maakt. Ook zullen er geen transactiekosten worden aangerekend op de zaterdag voor Kerstmis gedurende de komende twee jaar. Alles samen komt de compensatie neer op een kostenplaatje van 5 miljoen euro voor Worldline.

 

Nederlanders willen voorbeeld volgen

Nederlandse winkeliers vragen nu dat ook zij worden vergoed bij storingen: de afgelopen maand waren er immers weer flink wat storingen op het betaalverkeer in Nederland. "Een back-upsysteem voor pinbetalingen is een oude wens van de Nederlandse winkeliers."

 

"Daarnaast is het een goede zaak dat de veroorzaker van de storingen zich moreel verplicht voelde om maatregelen te nemen", zegt Tom Ponjee, secretaris betalingsverkeer van Detailhandel Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.