Detailhandel Nederland wil Hogeschool voor de Handel | RetailDetail

Detailhandel Nederland wil Hogeschool voor de Handel

Detailhandel Nederland wil Hogeschool voor de Handel

Detailhandel Nederland is er van overtuigd dat er nood is aan een speciale Hogeschool voor de Handel. De organisatie denkt dat winkels er baat zouden bij hebben als leidinggevenden een speciale opleiding zouden krijgen.

Voorbeeld van horeca volgen

Guido van Woerkom, voorzitter van Detailhandel Nederland, zegt in een interview met BNR dat binnen die opleidingen vooral de focus moet komen liggen op financieel management, marketing en e-commerce.


Als voorbeeld kijkt hij naar de manier waarop de horeca in Nederland het onderwijs heeft georganiseerd, met onder andere drie Hoge Hotelscholen. "Het is een exportproduct geworden, overal in de wereld zie je Nederlanders die een goede horeca-opleiding hebben genoten", stelt hij. Een sector als de Detailhandel, die 700.000 mensen werk biedt en 100.000 winkels heeft, verdient dit ook."


Van Woerkom wijst er ook op dat opleidingen als HBO Small Business & Retailmanagement momenteel onder druk staan en dat er dus nood is aan een goed vormgegeven handelsopleiding. "De praktijk laat zien dat er behoefte aan is. Als iets goed is, betekent dat niet dat het niet beter kan. Onderwijs is één van de grote verklaringen waarom een bedrijf succes heeft of niet".

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.