Detailhandel Nederland wil Hogeschool voor de Handel

Detailhandel Nederland wil Hogeschool voor de Handel

Detailhandel Nederland is er van overtuigd dat er nood is aan een speciale Hogeschool voor de Handel. De organisatie denkt dat winkels er baat zouden bij hebben als leidinggevenden een speciale opleiding zouden krijgen.

Voorbeeld van horeca volgen

Guido van Woerkom, voorzitter van Detailhandel Nederland, zegt in een interview met BNR dat binnen die opleidingen vooral de focus moet komen liggen op financieel management, marketing en e-commerce.


Als voorbeeld kijkt hij naar de manier waarop de horeca in Nederland het onderwijs heeft georganiseerd, met onder andere drie Hoge Hotelscholen. "Het is een exportproduct geworden, overal in de wereld zie je Nederlanders die een goede horeca-opleiding hebben genoten", stelt hij. Een sector als de Detailhandel, die 700.000 mensen werk biedt en 100.000 winkels heeft, verdient dit ook."


Van Woerkom wijst er ook op dat opleidingen als HBO Small Business & Retailmanagement momenteel onder druk staan en dat er dus nood is aan een goed vormgegeven handelsopleiding. "De praktijk laat zien dat er behoefte aan is. Als iets goed is, betekent dat niet dat het niet beter kan. Onderwijs is één van de grote verklaringen waarom een bedrijf succes heeft of niet".

Tags: