Detailhandel Nederland wil oplossing rond Zwarte Pietdiscussie

Detailhandel Nederland wil oplossing rond Zwarte Pietdiscussie

Detailhandel Nederland wil via een rondetafeloverleg met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een oplossing vinden voor de jaarlijks weerkerende discussie rond de invulling van Zwarte Piet.

"Iedereen tevreden houden"

De organisatie vindt het immers niet terecht dat het vooral de winkeliers zijn die steeds worden aangesproken over Zwarte Piet: volgens hen is het dossier maatschappelijk veel breder. "Het is echt te betreuren dat er verdeeldheid is ontstaan over de invulling van het feest. Voor winkeliers is Sinterklaas één van de belangrijkste periodes uit het jaar en dan zou je het liefst iedereen tevreden houden", zegt directeur Sander van Golberdinge.

 

De winkeliers hopen vooral dat er een werkbare oplossing uit de bus komt die van Sinterklaas terug een feest voor kinderen kan maken, zonder de negatieve beeldvorming rond de figuur van Zwarte Piet. De discussie over Zwarte Piet en het al dan niet racistische karakter van de figuur is al jaren aan de gang en enkele retailers hebben daarom al besloten om hem volledig te bannen uit de winkels.

Tags: