Detailhandel Nederland wil oplossing rond Zwarte Pietdiscussie | RetailDetail

Detailhandel Nederland wil oplossing rond Zwarte Pietdiscussie

Detailhandel Nederland wil oplossing rond Zwarte Pietdiscussie

Detailhandel Nederland wil via een rondetafeloverleg met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een oplossing vinden voor de jaarlijks weerkerende discussie rond de invulling van Zwarte Piet.

"Iedereen tevreden houden"

De organisatie vindt het immers niet terecht dat het vooral de winkeliers zijn die steeds worden aangesproken over Zwarte Piet: volgens hen is het dossier maatschappelijk veel breder. "Het is echt te betreuren dat er verdeeldheid is ontstaan over de invulling van het feest. Voor winkeliers is Sinterklaas één van de belangrijkste periodes uit het jaar en dan zou je het liefst iedereen tevreden houden", zegt directeur Sander van Golberdinge.

 

De winkeliers hopen vooral dat er een werkbare oplossing uit de bus komt die van Sinterklaas terug een feest voor kinderen kan maken, zonder de negatieve beeldvorming rond de figuur van Zwarte Piet. De discussie over Zwarte Piet en het al dan niet racistische karakter van de figuur is al jaren aan de gang en enkele retailers hebben daarom al besloten om hem volledig te bannen uit de winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.