Detailhandel wil binnen 4 jaar meer pinnen dan contant | RetailDetail

Detailhandel wil binnen 4 jaar meer pinnen dan contant

Detailhandel wil binnen 4 jaar meer pinnen dan contant

Ondernemers hebben deze week afspraken gemaakt om er samen voor zorgen dat binnen vier jaar er meer met de kaart betaald wordt dan met contant geld. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat pinnen veiliger en veel efficiënter is.

Kleine bedragen meestal contant

Zo moet de komende jaren het aantal storingen verder teruggedrongen worden en moeten ook de kosten verder omlaag. Vandaag worden zes op de tien transacties nog steeds met contant geld gedaan, ondanks het feit dat maar liefst 62 procent van de omzet via pinbetalingen wordt gehaald. Het is dus duidelijk dat er nog flink wat terrein is te winnen op het gebied van lage bedragen.

 

Om klanten aan te sporen om ook kleine bedragen te pinnen, denken de ondernemers vooral aan contactloos betalen. "Bijna driekwart van de transacties onder de tien euro wordt nu nog contant betaald. Met de recente introductie van contactloos betalen wordt het voor klanten steeds makkelijker om ook lage bedragen te pinnen. Hier willen we in de komende jaren dan ook een flinke impuls aan geven", zegt NVB-voorzitter Chris Buijink.

 

"Aan contant geld kleven veel veiligheidsrisico's. Door de afspraken die we vandaag maken moet het aandeel contant geld in de kassalade afnemen. Hierdoor neemt de kans op overvallen af. Een veiliger winkelomgeving dus voor winkelier, medewerker en klant", zegt Jacques Parson van Detailhandel Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.