Detailhandel ziet omzet licht stijgen | RetailDetail

Detailhandel ziet omzet licht stijgen

Detailhandel ziet omzet licht stijgen

De Nederlandse detailhandel heeft in januari 0,8% meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het volume nam met 0,6% toe, terwijl de prijzen 0,2% hoger lagen. De samenstelling van de koopdagen zorgden wel voor een opwaarts effect van 1%.

Foodsector blijft motor voor groei

De foodsector blijft niettemin de voornaamste motor achter de stijging van de detailhandelsomzet, met een plus van 2,1 procent. Wel nam de omzet van supermarkten minder hard toe dan die van de speciaalzaken - wat overigens zeer ongewoon is, gezien de dalende trend onder speciaalzaken de laatste jaren. In de foodsector stegen de prijzen met 1,4 procent, terwijl het volume met 0,8 procent toenam.

 

De non-foodsector zag de omzet ruwweg op hetzelfde niveau uitkomen als een jaar eerder. Winkels in consumentenelektronica, doe-het-zelfzaken, woninginrichters, textielsupermarkten en drogisterijen behaalden minder omzet, winkels in bovenkleding zetten daarentegen flink meer om. Ook de omzet van winkels in huishoudelijke artikelen was iets hoger dan een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.