Detailmarkt China groeit met 90 procent | RetailDetail

Detailmarkt China groeit met 90 procent

Detailmarkt China groeit met 90 procent

Chinese consumenten zullen de komende jaren 90 procent meer geld aan retail spenderen, voorspelt retailanalist Conlumino's Retailing.

Vooral kansen voor modemerken

Deze stijging wordt veroorzaakt door het groeiende aantal stedelingen en de veranderdende levensstijl van de nieuwe economische middenklasse in China. Het onderzoeksbureau verwacht daarom dat retailers in 2018 ruim vier miljard euro zullen omzetten, terwijl dat op dit moment nog 2,3 miljard euro is.

 

De grootste groei wordt verwacht in de categorie fashion. Over een paar jaar spenderen consumenten in China vermoedelijk twee keer zoveel aan mode als nu het geval is. Conlumino-directeur Maureen Hilton ziet daarbij vooral kansen voor internationale merken: "Internet en social media hebben de fashion-industrie geglobaliseerd. Dat maakt het gemakkelijker voor bekende kledingmerken om uit te breiden." Verwacht wordt dat deze markt over vier jaar 255 miljard euro zal opbrengen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.