Die Zwei Brüder von Venlo lonkt naar buitenland

Die Zwei Brüder von Venlo lonkt naar buitenland

De Amsterdamse Emmes Group, dat vorige maand Die Zwei Brüder von Venlo overkocht van de oprichters, bekijkt of het de grenswinkelformule kan uitbreiden naar het buitenland, zoals Luxemburg.

Concept eerst efficiënter maken

Die Zwei Brüder von Venlo werd in 1961 opgericht en richt zich volledig op de Duitse markt, door handig in te spelen op prijsverschillen tussen Nederland en Duitsland. De Emmes Group is nu aan het bekijken of het concept ook kan werken op andere plekken.


Emmes wil de winkel wel eerst efficiënter maken, zonder echter aan het concept te raken. "Venlo heeft al te veel winkels. Kijk naar AH, dat bedrijf stunt zich helemaal gek. De Jumbo in de binnenstad voegt niks toe. De Zwei Brüder is een fenomeen. Wij geloven in het model. We gaan alle dingen behouden, niemand merkt er wat van", zegt Lodewijk Bianchi van de Emmes Group in Dagblad De Limburger.


De overnemer wil daarbij vooral meer winkeloppervlakte gaan gebruiken voor verkoop en het zal ook bekijken of het aantal toeleveranciers kan worden teruggedrongen.

Tags: