Die Zwei Brüder von Venlo lonkt naar buitenland | RetailDetail

Die Zwei Brüder von Venlo lonkt naar buitenland

Die Zwei Brüder von Venlo lonkt naar buitenland

De Amsterdamse Emmes Group, dat vorige maand Die Zwei Brüder von Venlo overkocht van de oprichters, bekijkt of het de grenswinkelformule kan uitbreiden naar het buitenland, zoals Luxemburg.

Concept eerst efficiënter maken

Die Zwei Brüder von Venlo werd in 1961 opgericht en richt zich volledig op de Duitse markt, door handig in te spelen op prijsverschillen tussen Nederland en Duitsland. De Emmes Group is nu aan het bekijken of het concept ook kan werken op andere plekken.


Emmes wil de winkel wel eerst efficiënter maken, zonder echter aan het concept te raken. "Venlo heeft al te veel winkels. Kijk naar AH, dat bedrijf stunt zich helemaal gek. De Jumbo in de binnenstad voegt niks toe. De Zwei Brüder is een fenomeen. Wij geloven in het model. We gaan alle dingen behouden, niemand merkt er wat van", zegt Lodewijk Bianchi van de Emmes Group in Dagblad De Limburger.


De overnemer wil daarbij vooral meer winkeloppervlakte gaan gebruiken voor verkoop en het zal ook bekijken of het aantal toeleveranciers kan worden teruggedrongen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.