Dille & Kamille opent nieuw distributiecentrum

Dille & Kamille opent nieuw distributiecentrum
Beeld: Shutterstock.com

De Nederlandse keten Dille & Kamille heeft zijn oude opslagplaats in Zoetermeer ingeruild voor een nieuw distributiecentrum in Waddinxveen. Het nieuwe magazijn is niet alleen groter, maar verhoogt ook het comfort en beantwoordt aan de moderne duurzaamheidseisen.

 

Klaar voor de toekomst

Dille & Kamille kampte al een tijdje met een structureel gebrek aan opslagruimte. Sinds de opening van het distributiecentrum in Zoetermeer verdubbelde het aantal winkels nagenoeg en de afgelopen kerstperiode moest de keten al magazijnruimte huren, klinkt het in een persbericht.

 

Bij de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum werd veel aandacht besteed aan duurzaamheid: het beantwoordt aan de BREEAM-criteria (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), waarbij gebruik gemaakt wordt van technologie met een minimale milieu-impact. Het gebouw verwarmt bijvoorbeeld via een warmtepomp en vloerverwarming, en heeft geen gasaansluiting meer. Het is de bedoeling om ook nog zonnecollectoren op het dak te plaatsen.

 

Met het moderne magazijn drijft Dille & Kamille zijn opslagcapaciteit op van 5.200 naar 12.500 palletplaatsen. Het gebouw is ook uitgerust met acht laad- en loskades, in Zoetermeer waren er dat slechts drie.