Directie en vakbonden V&D bekijken oplossingen | RetailDetail

Directie en vakbonden V&D bekijken oplossingen

Directie en vakbonden V&D bekijken oplossingen

Volgens de vakbonden FNV en CNV zijn er dinsdagavond constructieve gesprekken geweest met de directie van warenhuisketen V&D over de loonmatiging van het personeel. V&D vroeg oorspronkelijk een loonsverlaging van 5,8 procent.

Overleg met personeel

Er is nu afgesproken dat V&D eerst zelf met de ongeveer 5.000 werknemers van de keten in gesprek gaat over de mogelijkheden rond de loonmatiging. Pas daarna zal er onderhandeld worden met de vakbonden.

 

"We hebben verkend hoe we verder kunnen", zegt Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond bij Nu.nl, "maar eerst moet er iets worden gedaan aan het onbegrip over de loonmatiging onder het personeel." Ook Niels Suijker van vakbond FNV Handel stelt dat er bereidheid is om te onderhandelen over loonmatiging, maar dat eerst het vertrouwen tussen directie en personeel moet hersteld worden.

 

V&D van zijn kant toont de bereidheid om af te stappen van het oorspronkelijke plan om eenzijdig 5,8 procent loonsverlaging af te dwingen en bekijkt nu andere opties. Die loonsverlaging werd eerder ook al tegengehouden door een rechter in een kort geding aangespannen door de vakbonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.