Directie en vakbonden V&D bekijken oplossingen | RetailDetail

Directie en vakbonden V&D bekijken oplossingen

Directie en vakbonden V&D bekijken oplossingen

Volgens de vakbonden FNV en CNV zijn er dinsdagavond constructieve gesprekken geweest met de directie van warenhuisketen V&D over de loonmatiging van het personeel. V&D vroeg oorspronkelijk een loonsverlaging van 5,8 procent.

Overleg met personeel

Er is nu afgesproken dat V&D eerst zelf met de ongeveer 5.000 werknemers van de keten in gesprek gaat over de mogelijkheden rond de loonmatiging. Pas daarna zal er onderhandeld worden met de vakbonden.

 

"We hebben verkend hoe we verder kunnen", zegt Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond bij Nu.nl, "maar eerst moet er iets worden gedaan aan het onbegrip over de loonmatiging onder het personeel." Ook Niels Suijker van vakbond FNV Handel stelt dat er bereidheid is om te onderhandelen over loonmatiging, maar dat eerst het vertrouwen tussen directie en personeel moet hersteld worden.

 

V&D van zijn kant toont de bereidheid om af te stappen van het oorspronkelijke plan om eenzijdig 5,8 procent loonsverlaging af te dwingen en bekijkt nu andere opties. Die loonsverlaging werd eerder ook al tegengehouden door een rechter in een kort geding aangespannen door de vakbonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.