Directie en vakbonden V&D bekijken oplossingen

Directie en vakbonden V&D bekijken oplossingen

Volgens de vakbonden FNV en CNV zijn er dinsdagavond constructieve gesprekken geweest met de directie van warenhuisketen V&D over de loonmatiging van het personeel. V&D vroeg oorspronkelijk een loonsverlaging van 5,8 procent.

Overleg met personeel

Er is nu afgesproken dat V&D eerst zelf met de ongeveer 5.000 werknemers van de keten in gesprek gaat over de mogelijkheden rond de loonmatiging. Pas daarna zal er onderhandeld worden met de vakbonden.

 

"We hebben verkend hoe we verder kunnen", zegt Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond bij Nu.nl, "maar eerst moet er iets worden gedaan aan het onbegrip over de loonmatiging onder het personeel." Ook Niels Suijker van vakbond FNV Handel stelt dat er bereidheid is om te onderhandelen over loonmatiging, maar dat eerst het vertrouwen tussen directie en personeel moet hersteld worden.

 

V&D van zijn kant toont de bereidheid om af te stappen van het oorspronkelijke plan om eenzijdig 5,8 procent loonsverlaging af te dwingen en bekijkt nu andere opties. Die loonsverlaging werd eerder ook al tegengehouden door een rechter in een kort geding aangespannen door de vakbonden.

Tags: