Dit waren de meest gelezen artikels op retaildetail.nl in 2020

Shutterstock.com

Tussen kerst en Nieuwjaar blikken we traditiegetrouw terug: welke artikels op RetailDetail.nl werden afgelopen jaar het meest gelezen? Dit overzicht geeft een aardig beeld van de gebeurtenissen in het waanzinnige retailjaar 2020. En nee, niet élk artikel ging over corona…

 

Records verpulverd

Alle records werden verpulverd afgelopen jaar: dat de mediaconsumptie sterk steeg tijdens de lockdown heeft ook RetailDetail ondervonden. De informatiehonger was bijzonder groot bij de retailprofessionals in de Benelux. Niet onlogisch: alle zekerheden werden immers onderuitgehaald.

 

Dit is de top twintig

1. De coronacrisis zorgde voor een ongeziene omzetdaling bij Primark: de Ierse budgetmodeketen heeft immers geen webshop om op terug te vallen.
 

2. Flink wat kritiek was er op Action en Hunkemöller, die de gevolgen van de coronacrisis te snel en eenzijdig op anderen afwentelden.
 

3. Coronatijden zorgden voor bijzondere allianties: medewerkers van gesloten McDonald’s-restaurants gingen helpen in de supermarkten van Aldi.
 

4. Eind oktober heropenden de Belgische winkels van Wibra met een opgefrist concept en hernieuwde groeiambities, na een turbulent jaar.
 

5. Decathlon en Blokker gingen allebei toeren met een winkel op wielen.
 

6. Het frauduleuze FNG-verhaal kwam in verschillende spannende afleveringen.
 

7. Corona dwong retailers versneld richting online: zelfs Aldi ging overstag, met een ‘essentiële’ boodschappendienst voor risicogroepen in het VK.
 

8. Ook voor Esprit was 2020 een absoluut rotjaar.
 

9. De eis om coronacompensaties zorgde voor stakingsacties bij Colruyt.
 

10. Een ongeziene herstructurering bij H&M baarde opzien.
 

11. Een opmerkelijke samenwerking tussen Delhaize en Colruyt, die tijdens de eerste lockdown de handen in elkaar sloegen om kosteloos boodschappen te leveren aan zorgpersoneel.
 

12. De coronacrisis veroorzaakte ook een schaarste aan groenten en fruit.
 

13. Pakjes uit China zullen volgend jaar flink duurder worden als gevolg van aangepaste regelgeving. Informatie die gretig werd gelezen en gedeeld.
 

14. Na enkele weken van sluiting plande Ikea de heropening van z’n Europese winkels in april en mei.
 

15. De overnemer van FNG in Nederland, Martijn Rozenboom, moest zich verdedigen tegen zijn kwalijke imago als bedrijvendokter.
 

16. Na drie jaar stopt drogisterijketen Kruidvat met het stadswinkelconcept Kruidvat in de Stad, dat in verschillende Belgische en Nederlandse centrumsteden aanwezig was.
 

17. De coronacrisis zorgt straks voor een uitverkoopoorlog én een "shake-out" onder de modeketens, meent CEO Joris Aperghis van WE Fashion.
 

18. Het nieuws dat Colruyt alle winkelmedewerkers een smartphone bezorgde, werd ook in Nederland gretig gelezen.
 

19. De testprojecten die discountketen Action heeft opgezet met afhaalpunten, zijn geen doorslaand succes.
 

20. Voor een tweede keer dit jaar ging België over tot een strenge lockdown in de strijd tegen het coronavirus. Nederland volgde even later…