Dit weekend verdwijnt laatste C1000 | RetailDetail

Dit weekend verdwijnt laatste C1000

Dit weekend verdwijnt laatste C1000

Dit weekend sluit de laatste vestiging van supermarktketen C1000 zijn deuren, om later als een Jumbo te heropenen. De winkel in Ulft zal daarmee de laatste van 275 vestigingen zijn die wordt omgebouwd naar Jumbo.

Overgebleven producten met korting verkocht

Naast de vestiging in Ulft zijn momenteel ook nog een winkel in Didam en één in Bergen op Zoom geopend. Die sluiten na vandaag echter onherroepelijk de deuren. Zo komt dus een volledig einde aan supermarktketen C1000. Het ombouwen van alle vestigingen van C1000 zal Jumbo ongeveer 2,5 jaar gekost hebben: de eerste vernieuwde vestiging opende zijn deuren op 16 januari 2013. De winkel in Ulft zal op 18 augustus heropenen.

 

De overgebleven producten van C1000 zullen door groothandel Kooistra.com verkocht worden aan sterk verlaagde prijzen. De producten zullen te vinden zijn in Assen, Groningen, Leek en in Leeuwarden, waar binnenkort een vestiging van de groothandel wordt geopend.

 

"C1000 had in het distributiecentrum nog een behoorlijke partij eigen merk staan, die snel van de hand gedaan moest worden, aangezien ze het dc ook op korte termijn op moeten leveren. In totaal gaat het om een paar honderd verschillende artikelen op honderden pallets", zegt eigenaar Eric Kooistra tegen Distrifood.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.