Docks Bruxsel kan succes van openingsdagen niet aanhouden | RetailDetail

Docks Bruxsel kan succes van openingsdagen niet aanhouden

Docks Bruxsel kan succes van openingsdagen niet aanhouden

Het nieuwe winkelcentrum Docks Bruxsel heeft de drukke dagen van de eerste weken niet kunnen aanhouden. Toen waren er dagelijks nog tot 30.000 bezoekers, maar momenteel heeft het winkelcentrum meer weg van een spookstad.

Helft minder bezoekers

“Er is hier nu 50 à 60% minder volk dan in de eerste twee weken na de opening. Nochtans komen Kerstmis en de kersaankopen dichterbij. Dit zou onze drukste periode van het jaar moeten zijn”, zegt de verantwoordelijke van H&M aan La Libre.

 

Ook andere uitbaters klagen over het lage aantal bezoekers in het winkelcentrum. Zo zegt de uitbaatster van de kiosk Les Cupcakes d'Emilie, die 2.500 euro per maand moet neertellen voor haar plekje, dat ze op een weekdag niet meer dan vijftig gebakjes weet te verkopen. “Er komt soms echt niemand. Er moet echt iets worden ondernomen zodat we onze job kunnen behouden”, klinkt het. Heel wat winkels klagen ook over het grote verschil tussen weekdagen en het weekend, waardoor ze moeilijk kunnen inschatten hoeveel bezoekers er over de vloer gaan komen.

 

Bij uitbater JLL klinkt het dat november sowieso een rustige maand is, in de aanloop naar de kerstaankopen. “Dit is normaal. Er is volgende week een vergadering gepland met de winkeliers om een eerste analyse te maken van de cijfers”, aldus marketingverantwoordelijke Katrien Giebens.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.