Doek valt voor juweliersketen Siebel

Doek valt voor juweliersketen Siebel
Juweliersketen Siebel heeft per direct alle vestigingen gesloten en ook de verkopen via de webwinkel zijn stilgelegd. Nochtans zou er geen sprake zijn van een faillissement.

Onduidelijkheid over redenen sluiting

De redenen van het sluiten van de winkels zijn vooralsnog niet helemaal duidelijk: een woordvoerder stelt tegenover De Telegraaf alleszins dat er geen sprake is van een faillissement. Mogelijk worden de activiteiten juist gesloten om een bankroet te voorkomen. "We beraden ons over de toekomst en zodra er informatie is zullen wij klanten en medewerkers informeren", meldt de onderneming.

 

Bij de 36 winkels van Siebel werken in totaal zo'n 170 mensen. Een vakbondswoordvoerder zegt uit verschillende bronnen te hebben gehoord dat er een curator is aangesteld.

 

Ex-Maxeda, nu Koninklijk

Siebel maakte jarenlang deel uit van de beursgenoteerde retailorganisatie VendexKBB, maar na de omvorming daarvan tot Maxeda werd Siebel met een pakket andere speciaalzaken doorverkocht aan CVC Capital. Dat bracht de onderneming onder in Retail Network, waarin de juweliersketen werd klaargestoomd voor een nieuwe verkoop.

 

In 2008 nam NoorderHuys Participaties uit Joure een meerderheidsbelang in de organisatie. De verkoop van Siebel betekende direct het einde van Retail Network, omdat het de laatste nog niet verkochte winkelketen was. De juwelier ontving juist vorig jaar het predicaat Koninlijk.

Tags: