Doek valt voor juweliersketen Siebel | RetailDetail

Doek valt voor juweliersketen Siebel

Doek valt voor juweliersketen Siebel
Juweliersketen Siebel heeft per direct alle vestigingen gesloten en ook de verkopen via de webwinkel zijn stilgelegd. Nochtans zou er geen sprake zijn van een faillissement.

Onduidelijkheid over redenen sluiting

De redenen van het sluiten van de winkels zijn vooralsnog niet helemaal duidelijk: een woordvoerder stelt tegenover De Telegraaf alleszins dat er geen sprake is van een faillissement. Mogelijk worden de activiteiten juist gesloten om een bankroet te voorkomen. "We beraden ons over de toekomst en zodra er informatie is zullen wij klanten en medewerkers informeren", meldt de onderneming.

 

Bij de 36 winkels van Siebel werken in totaal zo'n 170 mensen. Een vakbondswoordvoerder zegt uit verschillende bronnen te hebben gehoord dat er een curator is aangesteld.

 

Ex-Maxeda, nu Koninklijk

Siebel maakte jarenlang deel uit van de beursgenoteerde retailorganisatie VendexKBB, maar na de omvorming daarvan tot Maxeda werd Siebel met een pakket andere speciaalzaken doorverkocht aan CVC Capital. Dat bracht de onderneming onder in Retail Network, waarin de juweliersketen werd klaargestoomd voor een nieuwe verkoop.

 

In 2008 nam NoorderHuys Participaties uit Joure een meerderheidsbelang in de organisatie. De verkoop van Siebel betekende direct het einde van Retail Network, omdat het de laatste nog niet verkochte winkelketen was. De juwelier ontving juist vorig jaar het predicaat Koninlijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.