Doorstart voor Rotterdamse Polare | RetailDetail

Doorstart voor Rotterdamse Polare

Doorstart voor Rotterdamse Polare

Eén voor één maken de vestigingen van de failliete boekhandelsketen Polare een doorstart. Maandag werd overeenstemming bereikt over de verkoop van de Rotterdamse vestiging, die doorgaat onder de befaamde oude naam Donner.

Terug naar historische naam en concept

Donner was vele jaren een begrip in Rotterdam en maakte voorheen deel uit van Selexyz, dat onder nieuwe eigenaar ProCures werd samengevoegd met De Slegte tot Polare. Die laatste onderneming ging vorige maand failliet, waarbij een doorstart voor de hele keten al snel onrealistisch bleek. Intussen is de losse verkoop van winkels op gang gekomen.

 

Voor de doorstart van de Rotterdamse vestiging is in korte tijd via crowdfunding 134.000 euro opgehaald. De Rotterdamse vestiging komt nu in handen van het vijfkoppige lokale management van de winkel: Suzanne Hammecher, Jan Lutjeboer, Marjan Schoonderwoerd, Leo van de Wetering en Eelco Zuidervaart.

 

Zij verwachten de winkel succesvol te kunnen doorstarten "door de informele sfeer van het oude Donner terug te brengen", met onder meer een beter assortiment en activiteiten voor de stad en de regio. Daarnaast willen ze een aantal moderniseringen doorvoeren, waaronder een webshop en betere inzet van sociale media.

 

Derde vestiging van Polare gered

De Rotterdamse vestiging is de derde waarvan het voortbestaan is veiliggesteld, want afgelopen vrijdag ging ook al de winkel in Den Bosch over in andere handen. Bovendien was eerder ook de winkel in Eindhoven al heropend, en ook hier gebeurde dat onder de historische naam: in Eindhoven met name Van Piere.

 

Bovendien is via crowdfunding ook in Nijmegen voldoende geld binnen om een doorstart van het oude 'Dekker Vd Vegt' te realiseren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.