Doorstart voor Rotterdamse Polare | RetailDetail

Doorstart voor Rotterdamse Polare

Doorstart voor Rotterdamse Polare

Eén voor één maken de vestigingen van de failliete boekhandelsketen Polare een doorstart. Maandag werd overeenstemming bereikt over de verkoop van de Rotterdamse vestiging, die doorgaat onder de befaamde oude naam Donner.

Terug naar historische naam en concept

Donner was vele jaren een begrip in Rotterdam en maakte voorheen deel uit van Selexyz, dat onder nieuwe eigenaar ProCures werd samengevoegd met De Slegte tot Polare. Die laatste onderneming ging vorige maand failliet, waarbij een doorstart voor de hele keten al snel onrealistisch bleek. Intussen is de losse verkoop van winkels op gang gekomen.

 

Voor de doorstart van de Rotterdamse vestiging is in korte tijd via crowdfunding 134.000 euro opgehaald. De Rotterdamse vestiging komt nu in handen van het vijfkoppige lokale management van de winkel: Suzanne Hammecher, Jan Lutjeboer, Marjan Schoonderwoerd, Leo van de Wetering en Eelco Zuidervaart.

 

Zij verwachten de winkel succesvol te kunnen doorstarten "door de informele sfeer van het oude Donner terug te brengen", met onder meer een beter assortiment en activiteiten voor de stad en de regio. Daarnaast willen ze een aantal moderniseringen doorvoeren, waaronder een webshop en betere inzet van sociale media.

 

Derde vestiging van Polare gered

De Rotterdamse vestiging is de derde waarvan het voortbestaan is veiliggesteld, want afgelopen vrijdag ging ook al de winkel in Den Bosch over in andere handen. Bovendien was eerder ook de winkel in Eindhoven al heropend, en ook hier gebeurde dat onder de historische naam: in Eindhoven met name Van Piere.

 

Bovendien is via crowdfunding ook in Nijmegen voldoende geld binnen om een doorstart van het oude 'Dekker Vd Vegt' te realiseren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.