Doorstart voor Rotterdamse Polare

Doorstart voor Rotterdamse Polare

Eén voor één maken de vestigingen van de failliete boekhandelsketen Polare een doorstart. Maandag werd overeenstemming bereikt over de verkoop van de Rotterdamse vestiging, die doorgaat onder de befaamde oude naam Donner.

Terug naar historische naam en concept

Donner was vele jaren een begrip in Rotterdam en maakte voorheen deel uit van Selexyz, dat onder nieuwe eigenaar ProCures werd samengevoegd met De Slegte tot Polare. Die laatste onderneming ging vorige maand failliet, waarbij een doorstart voor de hele keten al snel onrealistisch bleek. Intussen is de losse verkoop van winkels op gang gekomen.

 

Voor de doorstart van de Rotterdamse vestiging is in korte tijd via crowdfunding 134.000 euro opgehaald. De Rotterdamse vestiging komt nu in handen van het vijfkoppige lokale management van de winkel: Suzanne Hammecher, Jan Lutjeboer, Marjan Schoonderwoerd, Leo van de Wetering en Eelco Zuidervaart.

 

Zij verwachten de winkel succesvol te kunnen doorstarten "door de informele sfeer van het oude Donner terug te brengen", met onder meer een beter assortiment en activiteiten voor de stad en de regio. Daarnaast willen ze een aantal moderniseringen doorvoeren, waaronder een webshop en betere inzet van sociale media.

 

Derde vestiging van Polare gered

De Rotterdamse vestiging is de derde waarvan het voortbestaan is veiliggesteld, want afgelopen vrijdag ging ook al de winkel in Den Bosch over in andere handen. Bovendien was eerder ook de winkel in Eindhoven al heropend, en ook hier gebeurde dat onder de historische naam: in Eindhoven met name Van Piere.

 

Bovendien is via crowdfunding ook in Nijmegen voldoende geld binnen om een doorstart van het oude 'Dekker Vd Vegt' te realiseren.

Tags: