Drie nieuwe Decathlon-winkels in één week tijd

Met de opening van een nieuwe vestiging vandaag in Nijvel (de eerste in een reeds bestaand winkelcentrum) en nog telkens eentje in Lier en Lommel op 3 oktober, staat de teller voor Decathlon in ons land al op 32.

 

Connect wordt échte Decathlon

Zeven jaar na de opening van een Decathlon in Waver krijgt Waals-Brabant er vandaag met Nijvel een tweede vestiging bij. De nieuwe sporttempel van 1.400 m²  bouwt voort op de ‘digitale pop-upwinkel’ die de Franse retailer in mei van dit jaar opende in winkelcentrum Shopping Nivelles. Die pop-up met digitale shoppingzuilen deed destijds dienst als afhaalpunt voor online bestellingen. In de nieuwe winkel, die ook nog altijd als afhaalpunt fungeert, vinden klanten nu een uitgebreid aanbod van een dertigtal sporten.

 

De nieuwe winkel treedt ook technologisch in het spoor van zijn voorganger. Betalen met cash geld is er bijvoorbeeld niet mogelijk en wat niet fysiek aanwezig is in de winkel, kan altijd via digitale schermen besteld worden. “Met deze tweede opening in Waals-Brabant leggen we het accent op nabijheid, want nu moesten de klanten naar La Louvière gaan voor een Decathlon”, zegt expansieverantwoordelijke Stefan Schins in La Libre. “Tegelijk voegen we in onze winkels ook nog connectiviteit en snelle service toe.”

 

Nummers 31 en 32

Volgende week is het dan weer de beurt aan Lier en Lommel: daar opent Decathlon vestigingen van respectievelijk 2.000 en 1.500 m², die eveneens focussen op een dertigtal sporten. Net als in Nijvel zal ook hier de rest van het productaanbod beschikbaar zijn via digitale schermen.

 

Beide winkels zullen ook fungeren als showroom voor omvangrijke producten als fitnesstoestellen of fietsen: geïnteresseerden kunnen die komen uittesten en desgewenst online bestellen en thuis laten leveren.