Drie vestigingen Blokker blijven toch open

Drie vestigingen Blokker blijven toch open

Drie van de 69 vestigingen van winkelketen Blokker die in België zouden sluiten, blijven uiteindelijk dan toch open. Met de eigenaars van de panden van de winkels in Ronse, Poperinge en Evergem werd een akkoord bereikt over een lagere huur.

Enkele banen gered

Alle winkels die de deuren sluiten zijn door de vakbonden gecontacteerd met de vraag of ze wat water bij de wijn wilden doen rond de huurprijs, maar slechts drie van hen hebben daar een positief antwoord op gegeven. De vakbonden hadden ook aan Blokker hetzelfde gevraagd, aangezien die eigenaar zijn van een veertigtal winkels. Bij de directie klinkt het echter de huurprijzen van die winkels vaak al onder de marktprijs is en dat er dus geen ruimte meer is om de prijs verder te verlagen.

 

Door de sluiting van de winkels in België zijn ongeveer 302 banen bedreigd. Dankzij de redding van de drie winkels zijn dat er nu een aantal minder, maar het blijft slechts een druppel op een hete plaat. De vakbonden hopen in ieder geval dat er geen sprake zal zijn van gedwongen ontslag, maar dat alle verloren banen opgevangen worden door vrijwillig ontslag of mensen die met vervroegd pensioen kunnen gaan.