Drie vestigingen Blokker blijven toch open | RetailDetail

Drie vestigingen Blokker blijven toch open

Drie vestigingen Blokker blijven toch open

Drie van de 69 vestigingen van winkelketen Blokker die in België zouden sluiten, blijven uiteindelijk dan toch open. Met de eigenaars van de panden van de winkels in Ronse, Poperinge en Evergem werd een akkoord bereikt over een lagere huur.

Enkele banen gered

Alle winkels die de deuren sluiten zijn door de vakbonden gecontacteerd met de vraag of ze wat water bij de wijn wilden doen rond de huurprijs, maar slechts drie van hen hebben daar een positief antwoord op gegeven. De vakbonden hadden ook aan Blokker hetzelfde gevraagd, aangezien die eigenaar zijn van een veertigtal winkels. Bij de directie klinkt het echter de huurprijzen van die winkels vaak al onder de marktprijs is en dat er dus geen ruimte meer is om de prijs verder te verlagen.

 

Door de sluiting van de winkels in België zijn ongeveer 302 banen bedreigd. Dankzij de redding van de drie winkels zijn dat er nu een aantal minder, maar het blijft slechts een druppel op een hete plaat. De vakbonden hopen in ieder geval dat er geen sprake zal zijn van gedwongen ontslag, maar dat alle verloren banen opgevangen worden door vrijwillig ontslag of mensen die met vervroegd pensioen kunnen gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.