Duitse kandidaat-overnemer voor Euretco | RetailDetail

Duitse kandidaat-overnemer voor Euretco

Duitse kandidaat-overnemer voor Euretco

Inkooporganisatie Euretco komt misschien in de handen van het Duitse bedrijf EK Servicegroup. Euretco is het collectief achter winkelketens zoals Intersport, Libris, Hubo en Runnersworld.

Verregaande samenwerking

EK Servicegroup is net als Euretco een inkoopcollectief, met momenteel ongeveer 2.200 leden en een jaaromzet van ongeveer 1,3 miljard euro, wat nog een stuk hoger is dan de jaaromzet van 922 miljoen euro die Euretco in 2013 haalde.

 

Euretco en EK Servicegroup werken momenteel al samen, maar een woordvoerster van Euretco heeft bevestigd dat er gekeken wordt naar een verregaande samenwerking, waarbij het dus mogelijk tot een overname kan komen.

 

Euretco zelf heeft ongeveer 3.250 aangesloten winkels. Eind vorig jaar nam het nog DGN Retail over, waardoor het 350 doe-het-zelfwinkels van de merken Hubo, Multimate en Fixet in handen kreeg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.