Duitse werknemers Amazon dreigen met staking tijdens Kerstmis | RetailDetail

Duitse werknemers Amazon dreigen met staking tijdens Kerstmis

Duitse werknemers Amazon dreigen met staking tijdens Kerstmis

Duitse werknemers van Amazon hebben ermee gedreigd om tijdens de kerstperiode te staken, als er niet snel een oplossing wordt gevonden voor de problemen omtrent hun lonen.

Staking tijdens drukste periode

Het was Heiner Reimann van de vakbond Ver.di die het dreigement uitsprak in het Duitse weekblad Der Spiegel. "Als ik Amazon was, dan zou ik er niet op rekenen dat ik alle leveringen op tijd bij de klanten krijg voor Kerstmis", zei hij. Alleen als Amazon bereid is om echt te onderhandelen, zal er niet gestaakt worden. Anders is de kans groot dat net in de drukste periode voor de online retailer het werk zal neergelegd worden.

 

Ver.di heeft dit jaar al enkele korte stakingen georganiseerd, om er voor te zorgen dat Amazon akkoord zou gaan met de eisen van de vakbonden. Die willen een hoger loon, maar Amazon blijft vasthouden aan een ander statuut voor zijn werknemers – die van logistieke medewerker – en stelt dat ze voor arbeiders in die sector meer dan het gemiddelde verdienen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.