Duitsland kondigt lichte versoepelingen aan voor winkels

Shutterstock.com

Volgende week gaan er enkele versoepelingen in voor Duitse niet-essentiële winkels. In het Verenigd Koninkrijk zullen retailers tot 12 april geduld moeten oefenen.

 

Tuincentra

Duitsland zit nog steeds in een vrij algemene lockdown. Die wordt verlengd tot 28 maart, maar tegelijkertijd voeren onze oosterburen enkele lichte versoepelingen in voor winkels. Zo mogen vanaf begin volgende week boekhandels, bloemenwinkels en tuincentra opnieuw de deuren openen, mits inachtname van de nodige veiligheidsmaatregelen. In Duitsland zijn de niet-essentiële winkels gesloten sinds midden december, schrijft de NOS.

 

Binnen bepaalde deelstaten van Duitsland gelden andere regels. Zo mogen de overige niet-essentiële winkels vanaf maandag ook weer openen in regio’s met lage besmettingscijfers. De grens ligt daarbij op maximaal 50 besmettingen per 100.000 inwoners.

 

Verenigd Koninkrijk

Het Britse exitplan uit de lockdown bestaat dan weer uit 4 fasen, schrijft De Standaard. Daarbij is er tussen elke stap een periode van vijf weken, zodat het effect ervan kan worden geëvalueerd.

 

De heropening van de niet-essentiële winkels is voorzien in de tweede fase, meer bepaald op 12 april. Ook onder meer kappers, fitnesscentra en pretparken zouden hun activteiten dan kunnen hervatten. Cafés en restaurants zouden vanaf die dag buiten weer klanten mogen bedienen.