Dynamo Retail Group neemt Fietscity over | RetailDetail

Dynamo Retail Group neemt Fietscity over

Dynamo Retail Group neemt Fietscity over
Shutterstock

Dynamo Retail Group neemt vanaf 1 oktober Fietscity over. Die keten heeft zijn hoofdzetel in Enschede en heeft momenteel elf vestigingen in Nederland. Dynamo Retail Group heeft al meer dan 800 winkels in Nederland.

“Langs rechts ingehaald”

Fietscity ontstond tien jaar geleden als een samenwerkingsverband van Twentse fietsretailers en is sindsdien uitgegroeid tot een volwaardige formule. Om verder te kunnen groeien, sluit het zich nu aan bij de Dynamo Retail Group.

 

“Met de introductie van Category Management heeft DRG ons rechts ingehaald en biedt onze ondernemers daarmee een beter toekomstperspectief”, zegt Wim Landewé, eigenaar van Fietscity, die met pijn in het hart afscheid neemt van het bedrijf. “We zijn oprecht blij onze franchisenemers een gezonde toekomst te kunnen bieden maar evenzo teleurgesteld afscheid te moeten nemen van onze organisatie.”

 

Met de overname van Fietscity voegt Dynamo Retail Group opnieuw een keten toe aan de groep. Momenteel is het al met meer dan 800 winkels te vinden in Nederland, België en Duitsland met de formules Bike Totaal, Profile ‘de Fietsspecialist’, Fietswereld en Dynamo Retail Service.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.