Eén op vijf winkeliers heeft wapen achter toonbank | RetailDetail

Eén op vijf winkeliers heeft wapen achter toonbank

Eén op vijf winkeliers heeft wapen achter toonbank

Eén op de vijf winkeliers in Nederland zegt een wapen achter de toonbank te hebben liggen. De overgrote meerderheid van de detailhandelaren wil een aanpassing van de Wapenwet om het wapenbezit legaal te maken.

Winkeliers tonen begrip voor wapenbezit

Volgens televisieprogramma EenVandaag onder duizend winkeliers zeggen de meeste winkeliers met een wapen een slagwapen achter de toonbank te hebben liggen om zich te kunnen verweren tegen agressieve winkeldieven en overvallers. Meestal gaat het om honkbalknuppels, maar er zijn ook winkeliers die ijzeren staven of stoelpoten met een spijker hebben liggen. Enkele winkeliers erkennen in het bezit te zijn van een vuurwapen.

 

De discussie over wapenbezit voor winkeliers is actueel sinds de overval op een juwelierswinkel in Deurne enige tijd geleden. Daarbij werden de twee overvallers doodgeschoten met een vermoedelijk illegaal vuurwapen. Het ondernemersechtpaar van de juwelierswinkel was al vaker het slachtoffer geweest van overvallers.

 

Het grootste deel van de winkeliers in het onderzoek van EenVandaag (88 procent) zegt begrip te hebben voor het wapenbezit van het echtpaar. Bijna tweederde van de ondervraagden geeft aan dat het stel niet zou moeten worden vervolgd voor verboden wapenbezit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.