Eén op vijf winkeliers heeft wapen achter toonbank | RetailDetail

Eén op vijf winkeliers heeft wapen achter toonbank

Eén op vijf winkeliers heeft wapen achter toonbank

Eén op de vijf winkeliers in Nederland zegt een wapen achter de toonbank te hebben liggen. De overgrote meerderheid van de detailhandelaren wil een aanpassing van de Wapenwet om het wapenbezit legaal te maken.

Winkeliers tonen begrip voor wapenbezit

Volgens televisieprogramma EenVandaag onder duizend winkeliers zeggen de meeste winkeliers met een wapen een slagwapen achter de toonbank te hebben liggen om zich te kunnen verweren tegen agressieve winkeldieven en overvallers. Meestal gaat het om honkbalknuppels, maar er zijn ook winkeliers die ijzeren staven of stoelpoten met een spijker hebben liggen. Enkele winkeliers erkennen in het bezit te zijn van een vuurwapen.

 

De discussie over wapenbezit voor winkeliers is actueel sinds de overval op een juwelierswinkel in Deurne enige tijd geleden. Daarbij werden de twee overvallers doodgeschoten met een vermoedelijk illegaal vuurwapen. Het ondernemersechtpaar van de juwelierswinkel was al vaker het slachtoffer geweest van overvallers.

 

Het grootste deel van de winkeliers in het onderzoek van EenVandaag (88 procent) zegt begrip te hebben voor het wapenbezit van het echtpaar. Bijna tweederde van de ondervraagden geeft aan dat het stel niet zou moeten worden vervolgd voor verboden wapenbezit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.